Το «ΛΑ ΠΟΥΠΕ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Άννα Κοκκίνου ολοκληρώνει τρία χρόνια επιτυχίας με μια έκτακτη παράσταση, τη Δευτέρα …

2 Μαΐου στις 21:00, στο Θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ.

Ο θεατρικός αυτός μονόλογος – μια ‘μαύρη’ κωμωδία – αποτελεί την αφορμή για την πρώτη συνεργασία της Άννας Κοκκίνου με τον ταλαντούχο συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Ευτυχώς υπάρχει η υπέργηρη κυρία Νέλλη του διπλανού διαμερίσματος και το σκαθάρι στο παράθυρό της που με τις ισχυρές του κεραίες την καθοδηγεί. Επίσης, η Ρίκα λατρεύει τα γλυκά και το τραγούδι…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου
Κοστούμια: Χριστίνα Μαθέα
Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Στέλλα Γαδέδη
Προγραμματισμός – Ηχογράφηση: Kimo Viglis
Φωτισμοί: Νίκος Αλεξίου
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς

ΠΑΙΖΕΙ: Άννα Κοκκίνου

Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέα


Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στις Σέρρες, 4 Ιουλίου του 1967, και έζησε εκεί τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Σχολείο πήγε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε αργότερα στη Νομική Σχολή και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Για λίγα χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Πιο μετά ακολούθησε το γράψιμο.

Κυκλοφορούν ως τώρα τα μυθιστορήματα Οι Τέσσερις Τοίχοι (2000), Ο φιλοξενούμενος (2004), η συλλογή διηγημάτων Φυσικές Ιστορίες (2006, με εικονογράφηση Ευφροσύνης Δοξιάδη) από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό» και το θεατρικό αφήγημα Μεταμφίεση (2005) στη σειρά «Μικρός Ιανός». Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά (Albin-Michel), αγγλικά (Marion Boyars), ιταλικά (Crocetti) και ισπανικά (Tropismos).

Τον τελευταίο καιρό καταγίνεται και με τη θεατρική συγγραφή. Τιμήθηκε με το «Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου» του περιοδικού Διαβάζω (2000) και, μαζί με το μεταφραστή του Michel Volkovitch, μοιράστηκε το γαλλικό βραβείο “Laure Bataillon” (καλύτερο ξένο βιβλίο της χρονιάς) για το μυθιστόρημα Οι Τέσσερις Τοίχοι (με τίτλο στα γαλλικά Le Miel des Anges), το οποίο ήταν υποψήφιο και για το λογοτεχνικό Βραβείο Balkanika (2003). Στην Αγγλία το ίδιο βιβλίο έφτασε στην τελική εξάδα των υποψηφιοτήτων για το Independent Foreign Fiction Prize 2007.