Γνώριμα και νέα θεατρικά πρόσωπα κάνουν την εμφάνιση τους και φέτος στις σκηνές του Επί Κολωνώ για να παρουσιάσουν έργα του σύγχρονου θεάτρου.

Αναλυτικά οι φετινές παραστάσεις:

Ομάδα Hamlet Machine
Σαν Θεός, της Αμέλιας Ελευθεριάδου

Με σκοτώνω και έχει μια έκρηξη ευτυχίας αυτό. Άρχω στο χάος Πατέρα

Η παράσταση Σαν Θεός, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αμέλιας Ελευθεριάδου από την Ομάδα Hamlet Machine ξεχώρισε στο πλαίσιο του φεστιβάλ off off Athens που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν τρεις επιπλέον παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ, Παρασκευή 22, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 9:15μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όλες οι θρησκείες είναι μια πολύ ειπωμένη θρησκεία. Είναι ένα συνονθύλευμα ιδεών οριοθέτησης του άπιαστου στο μέρος και το όλον του. Και πίσω από κάθε πίστη στέκεται η σιωπή του Θεού. Και πίσω από την σιωπή του εδρεύουν τα θραύσματα του ανθρώπου. Καθημερινά ο άνθρωπος παλεύει με τους Δαίμονές του, δηλαδή τους Θεούς του. Εγώ πιστεύω στον άνθρωπο και θαρρώ ότι η εξέλιξή του θα καρπίσει, όταν σταματήσει να παλεύει με τους δαίμονες του. Δεν χρειάζεται να παλέψει μαζί τους, αλλά  να τους αποδεχτεί και να τους αγκαλιάσει. Σαν Θεός, δηλαδή ο εν δυνάμει Θεός ο κάθε και  κανένας Θεός ή και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αμέλια Ελευθεριάδου
Σύμβουλος Υποκριτικής: Γιάννης Παπαγιάννης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Μαρνάς
Μουσικός: Δημήτρης Δημάκης
Video Artist: Μαρία Μπελεγρίνη
Φωτογραφία: Ευγενία Ξυγκόρου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασιλική Βλαχούλη, Δημήτρης Δημάκης, Ελένη Ζουρελίδου, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Νίκος Μαρνάς, Ελπίδα Παπαμήτσου, Νίκη Σπανού, Χρυσή Χατζηβασιλείου,
Δών Χριστοδούλου

Κεντρική Σκηνή/Επί Κολωνώ
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:15μ.μ.
Κανονικό 10€, Φοιτητικό 8€

Η δύναμη του σκότους, του Λέοντος Τολστόι

Μια παραγωγή της Ομάδας Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο.

Η Ομάδα Νάμα θα συνεχίσει για 2η σεζόν το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι «Η δύναμη του σκότους», που θα επαναληφθεί από 7 Οκτωβρίου 2017 στο Σύγχρονο Θέατρο από έναν εξαιρετικό θίασο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 1880, ένας μουζίκος ομολόγησε δημόσια, στο γάμο της πρόγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το σκότωσε αμέσως μετά και ύστερα προσπάθησε να σκοτώσει και το δικό του εξάχρονο κοριτσάκι. Λίγα χρόνια μετά, με αφορμή αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα, γράφεται η δύναμη του σκότους. Ένα έργο που το αβυσσαλέο σκοτάδι του θυμίζει τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ και την Κόλαση του Δάντη.

Το αναμφισβήτητο και σχεδόν άγνωστο αυτό αριστούργημα είναι γραμμένο μέσα στη δίνη μια βαθύτατης εσωτερικής κρίσης και φωτίζει με σπαρακτικό τρόπο τις διαστάσεις της, γιατί εδώ ο Τολστόι έχει ως ήρωές του όχι πρόσωπα της «καλής κοινωνίας», που έτσι και αλλιώς την κατακρίνει και την αρνιέται, μα απλούς μουζίκους – «αγνούς», «καλούς» χωρικούς θα λέγαμε αφελώς – κοντά στους οποίους προσπαθεί να ζήσει γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως συμβαίνουν και εδώ πράγματα φρικαλέα.

Τα συμπεράσματα του Τολστόι για την ίδια την ανθρώπινη φύση, εν τέλει, είναι σκοτεινά, ζοφερά, δυσβάστακτα.

Δεν αποκλείεται όμως, ύστερα από την πτώση – όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή – την τελική εξύψωση, τη μετάνοια, την πραγματική, ολοκληρωτική «εκ των ένδον» αλλαγή, όσο δύσκολη – σχεδόν αδύνατη – και εάν φαίνεται.

(Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, από το βιβλίο Η δύναμη του Σκότους, Εκδόσεις Ροές)

Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου
Δ/νση Παραγωγής/Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Πρωτότυπη Μουσική: Βαλέρια Δημητριάδου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Video/Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης, Κώστας Δαβελάς
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τριανταφυλλιά Δούνια
Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιώργος Ζιόβας, Θανάσης Χαλκιάς, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Αθανασία Κουρκάκη,
Μαρία Προϊστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Από Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017
Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή

Η Πικρή Τριλογία του Νεοφασισμού

– Mall
– Υγρασία στους τοίχους
– Το αγόρι της οδού Αμερικής του Αναστάση Πινακουλάκη

Η πικρή τριλογία του Νεοφασισμού είναι μία σειρά τριών μονολογικών έργων του θεατρικού συγγραφέα Αναστάση Πινακουλάκη. Το πρώτο έργο της τριλογίας, το Mall, που παρουσιάστηκε και διακρίθηκε τον Ιούνιο στο off off Athens festival του Επί Κολωνώ, θα επανέλθει για έναν διευρυμένο κύκλο παραστάσεων τον Οκτώβριο στο Black Box του. Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσουν οι παραστάσεις των έτερων δύο έργων της τριλογίας.

Λίγα λόγια για την Πικρή Τριλογία του Νεοφασισμού:

Η τριλογία συντέθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 με αφορμή τις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε πόλεις-κέντρα της Ευρώπης και πραγματεύεται συμπεριφορές νεοφασισμού, ολοκληρωτισμού και μίας εκλογικευμένης αναρχίας. Οι (φανταστικοί) ήρωες των έργων είναι εμπνευσμένοι από αληθινούς εγκληματίες που η παραβατική τους συμπεριφορά έφερε στην επιφάνεια κοινωνικά ζητήματα που χρίζουν επίλυσης. Δραματουργικά οικοδομήθηκαν πάνω στο σύνδρομο της Ναρκισσιστικής Διαταραχής, ενός χαρακτηριστικού του ανθρώπου που καλλιεργεί μία τάση για μεγαλομανία και επιβολής του διαφορετικού τους Εγώ. Τα έργα αυτά είναι μία προσπάθεια ν’ ανιχνεύσουμε τον μηχανισμό πίσω από τις πράξεις τους, και ν’ ανοίξουμε τον διάλογο γύρω από την σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Ειδικότερα:

1ο της τριλογίας:
Mall του Αναστάση Πινακουλάκη

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά από την κήρυξη αγνοούμενου ενός 9χρονου αγοριού από εμπορικό κατάστημα της Αθήνας, ο Χρήστος Λαζάρου, υπάλληλος του Neverland, εμφανίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας στο αστυνομικό τμήμα. Η μαρτυρία του τον οδηγεί αυτόματα στον ανακριτή και καταδικάζεται σχεδόν αμέσως για έγκλημα πρώτου βαθμού. Παραμένει όμως ζητούμενο της ανακριτικής διαδικασίας κι αναπάντητο ερώτημα της Κοινής Γνώμης, με ποιον τρόπο έφυγε το 9χρονο αγόρι από το Mall και που βρίσκεται αυτή την στιγμή αφού οι κάμερες ασφαλείας δεν αποτελούν τεκμήριο της ομολογίας του φερόμενου ως δράστη.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη/Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Έφη Γκαραβέλα
Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες/Trailer: Πάτροκλος Σκαφιδάς

ΠΑΙΖΕΙ: Λάζαρος Βαρτάνης

Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
Σάββατο 7 Οκτωβρίου – Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
Σάββατο 9:30μ.μ. & Κυριακή 7:00μ.μ.
Κανονικό 10€, Άνω των 65/Φοιτητικό 7€

2ο της τριλογίας:
Υγρασία στους Τοίχους, του Αναστάση Πινακουλάκη

Λίγα λόγια για το έργο:

O * καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την προμελετημένη μαζική δολοφονία συμφοιτητών του. Οι δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λογοκρίνονται. Ο ίδιος αρνείται το επισκεπτήριο των δικών του ανθρώπων. Ενδιαφέρεται μόνο για το πτυχίο του και για την υλοποίηση του σχεδίου του ν’ ανακαινιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και να επανιδρυθεί η δημοκρατία. Αυτός δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εκμεταλλευτεί την υγρασία στους τοίχους.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάζαρος Βαρτάνης
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

ΠΑΙΖΕΙ: Στέφανος Παπατρέχας

Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
Σάββατο 25 Νοεμβρίου – Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο 9:30μ.μ. & Κυριακή 7:00μ.μ.
Κανονικό 10€, Άνω των 65/Φοιτητικό 7€

3ο της τριλογίας:
Το αγόρι της οδού Αμερικής, του Αναστάση Πινακουλάκη

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μιχάλης Ευθυμίου είναι ένας πωλητής σε κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι. Όταν ξεσπούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα με το σπάσιμο των βιτρινών, πληγώνεται το αγαπημένο του κατάστημα. Αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να εκδικηθεί για το θάνατο του αγαπημένου του.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάζαρος Βαρτάνης
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

ΠΑΙΖΕΙ: Δημήτρης Κυπραίος

Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
Σάββατο 6 Ιανουαρίου & Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018
Σάββατο 9:30μ.μ. & Κυριακή 7:00μ.μ.
Κανονικό 10€, Άνω των 65, Φοιτητικό 7€

Lolita Reversed

Μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το «Lolita Reversed» του Χρήστου Καρασαββίδη, επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ σε μια ολοκαίνουρια εκδοχή χωρίς περικοπές.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η προσωποποίηση του απαγορευμένου καρπού κρύβεται στη σοκαριστική ιστορία που λογοκρίθηκε και λατρεύτηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, την Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Εμπνευσμένο από το ομώνυμο αιρετικό μυθιστόρημα, το Lolita Reversed ξαναγράφει από την αρχή τη θυελλώδη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον πατριό και το ανήλικο νυμφίδιο, εξερευνώντας τα όρια της παιδικής σεξουαλικότητας και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ιδίως, όταν αυτοί οι ρόλοι είναι δυσδιάκριτοι.

Η πιο διάσημη παράνομη ερωτική ιστορία του κόσμου, σε μια ολοκαίνουρια εκδοχή δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια του σύγχρονου θεάτρου.

Κείμενο/Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κούδα
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Giovanni Greco
Video artist: Μαίρη Θηβαίου
Παραγωγή: Λυκόφως

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κώστας Καζανάς, Μάρω Παπαδοπούλου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δώρα Παρδάλη, Νικόλας Ανδρουλάκης, Κρίστελ Καπερώνη

Κεντρική Σκηνή/Επί Κολωνώ
Σάββατο 14 Οκτωβρίου – Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Μέχρι 29 Οκτωβρίου, Τετάρτη & Σάββατο 9:00μ.μ., Κυριακή 8:00μ.μ.
Από 1η Νοεμβρίου, Τετάρτη 9:00μ.μ., Σάββατο 6:15μ.μ. & Κυριακή 9:15μ.μ.
Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€, Ανέργων 10€ (το μειωμένο και το ανέργων ισχύουν για ορισμένο αριθμό εισιτηρίων ανά παράσταση).

Καλιφόρνια ντρίμιν, του Βασίλη Κατσικονούρη

Στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ, για 2η σεζόν, από 16 Οκτωβρίου 2017, από την Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στη σημερινή κοινωνία της κατανάλωσης προκατασκευασμένων ονείρων, ο αναστοχασμός πάνω στην έννοια «ονειρεύομαι» είναι, όχι απλά χρήσιμος, αλλά ζωτικά απαραίτητος. Το εντυπωσιακά επίκαιρο Καλιφόρνια ντρίμιν που διαποτίζεται απ’ το ιδιαίτερα αιχμηρό χιούμορ του Βασίλη Κατσικονούρη έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κωμωδίας, αλλά όχι μόνο. Δύο κορίτσια και δύο αγόρια –ναυαγοί της ελπίδας– πιάνονται απ’ την πρώτη σανίδα ονείρου που θα βρουν μπροστά τους για να σωθούν. Δεν ξέρουν κολύμπι. Κανείς δεν τους έμαθε πώς να ζουν. Οι γονείς τους είναι «αδικαιολογήτως απόντες» μέσα στο πέλαγος που τους κληροδότησαν. Οι τέσσερις νέοι παρασύρονται σε περιπέτειες που ενώ προκαλούν το γέλιο, αφήνουν ωστόσο μία πικρή επίγευση. Ποια ακτή τους περιμένει άραγε; Στην παράσταση στο θέατρο Επί Κολωνώ, συνταξιδεύουμε με τα παιδιά αυτά, μέσα στα όνειρά τους, επιχειρώντας ουσιαστικά να επαναπροσδιορίσουμε τα δικά μας όνειρα.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Πρωτότυπη μουσική, επιμέλεια μουσικής: Κώστας Βόμβολος
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ραφαέλα Ακαμωτάκη, Ειρήνη Οικονομίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Στάθης Γκοργκόλης (Σίγμα Γάμμα)
Φωτογραφίες/ Teaser: Αλέξανδρος Γεωργίου
Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιάννης Ιωάννου, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Σεβίνα Μαραγκού, Γιώργος Σύρμας

Κεντρική Σκηνή/Επί Κολωνώ
Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 – Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018
Δευτέρα & Τρίτη 21:00
Κανονικό: 13€, Άνω των 65/Φοιτητικό 10€, Ανέργων 6€

Άγριος Σπόρος, του Γιάννη Τσίρου

Στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ, για 3η σεζόν, από 3 Νοεμβρίου 2017, από την Ομάδα Νάμα.

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Λίγα λόγια για το έργο:

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω.

Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσι του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν.

Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα.

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Κείμενο: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Περίκλεια Χονδροπούλου
Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τάκης Σπυριδάκης, Χριστίνα Μαριάννου, Ηλίας Βαλάσης

Κεντρική Σκηνή/Επί Κολωνώ
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 – Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 9:15μ.μ. & Κυριακή 6:15μ.μ.
Πέμπτη/Παρασκευή: Κανονικό 15€, Φοιτητικό/ Άνω των 65/Ανέργων 12€
Σάββατο/Κυριακή/Αργίες: Κανονικό 17€, Φοιτητικό & Ανέργων 14€, Άνω των 65 15,00€

Έξω Χιονίζει, του Σάκη Σερέφα

Στο black box του Επί Κολωνώ, από 16 Δεκεμβρίου 2017.

Λίγα λόγια για το έργο:

Εκατό χρόνια μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το μέντιουμ Νίνα καλεί στη σκηνή γνωστού κινηματοθεάτρου τα εκτοπλάσματα έξι ξένων στρατιωτών, που είχαν βρεθεί στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Ο κάθε ένας θα καταθέσει τη δική του μαρτυρία, ζωντανεύοντας ένα σύμπαν σαρκοφάγο, αντιηρωικό, ξεκαρδιστικό αλλά και σπαρακτικό. Ένα σύμπαν, μ’ ένα πιάτο γίδα βραστή, τα φονικά κουνούπια της μαλάριας, μια μπανιέρα με το αίμα τριάντα φαντάρων, με εκρήξεις ερωτοπάθειας στα μιούζικ χωλ της πόλης, με στοχασμούς για τα αποφάγια που οι πεθαμένοι αφήνουν και με εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά της πόλης στα 1917, εικόνες από την πολυφυλετική Θεσσαλονίκη της εποχής.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στη ζεστή αίθουσα του κινηματοθέατρου, καθώς έξω χιονίζει. Κι ενώ το χιόνι πέφτει και λιώνει, λιώνουν κι οι λέξεις, οι πόνοι, τα χάδια, οι μέρες, οι ιστορίες, κι ο μυστηριώδης θεατής της τρίτης σειράς χάνεται στο σκοτάδι.

Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Μάγδα Κόρπη

Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
Από Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο 7:00μ.μ. & Κυριακή 9:30μ.μ.
Κανονικό 13€, Φοιτητικό 10€, Ατέλεια 5€

The Night Alive, του Κόνορ Μακφέρσον

Στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ, από 12 Ιανουαρίου 2018, από την Ομάδα Νάμα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα κοντά στα πενήντα, τον Τόμμυ, που έχει αποχωριστεί την οικογένειά του και ζει μόνος πια σε ένα τμήμα του σπιτιού τού θείου του Μώρις, σε μια συνοικία του Δουβλίνου. Οι δουλειές του ποδαριού με τον κολλητό φίλο του Ντοκ, οι γκρίνιες του θείου Μώρις και οι τηλεφωνικοί καυγάδες με την πρώην γυναίκα του είναι η καθημερινότητα του αποτυχημένου και μοναχικού Τόμμυ. Το έργο αρχίζει με τον Τόμμυ να φέρνει στον εργένικο και εντελώς ακατάστατο χώρο του μια νεαρή πόρνη, την Αιμέ, που μόλις την έσωσε από άγρια επίθεση του φίλου της Κένεθ, του ανθρώπου που την έχει σπρώξει στην πορνεία. Μια σχέση αρχίζει, που θα διαταράξει την όποια ισορροπία της ζωής των πέντε χαρακτήρων και που ενδεχομένως θα εξελιχθεί σε ερωτική αλλά με εμπόδια, αναστολές και επιφυλάξεις από όλους.

Μια μαύρη κωμωδία ιρλανδέζικου ρεαλισμού, που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τις δραματικές καταστάσεις, που φτάνουν ως την ακραία βία.

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

ΠΑΙΖΟΥΝ: Στάθης Σταμουλακάτος, Ερρίκος Λίτσης, Θάνος Αλεξίου, Κατερίνα Μαούτσου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Κεντρική Σκηνή/Επί Κολωνώ
Παρασκευή 12 Ιανουαρίου – Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ, της Μαργαρίτας Φρανέλη

Στο black box του Επί Κολωνώ, από 13 Ιανουαρίου 2018, από την Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η μεταφορά στη σκηνή του αυτοβιογραφικού αφηγήματος της Μαργαρίτας Φρανέλη που πραγματεύεται άλλοτε με λυτρωτικό χιούμορ κι άλλοτε με αγωνιώδη ενδοσκόπηση το πάντα επίκαιρο και συχνά ακανθώδες ζήτημα των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Ναυτίλος
Κείμενο: Μαργαρίτα Φρανέλη
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επικοινωνία/Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ηλέκτρα Γεννατά, και μία ακόμη ηθοποιός

Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
Σάββατο 13 Ιανουαρίου – Κυριακή 1 Απριλίου 2018
Σάββατο 9:30μ.μ. & Κυριακή 7:00μ.μ.
Κανονικό 13€, Φοιτητικό 10€, Ατέλειες 5€

Έλα να παίξουμε, της Γεωργία Πιερρουτσάκου

Στο black box του Επί Κολωνώ, από 14 Απριλίου 2018.

Μετά την πρώτη παρουσίαση στη σκηνή Νέο Ρεξ του Εθνικού Θεάτρου, στα πλαίσια του Στούντιο Νέων Συγγραφέων τον Ιούνιο του 2016, ΕΚΕΙΝΟΣ και ΕΚΕΙΝΗ επιστρέφουν, στο Black Box του Θεάτρου Επί Κολωνώ, για να μας αφηγηθούν και πάλι το πιο απίθανο – μα πέρα για πέρα αληθινό – ερωτικό παραμύθι… το δικό τους!

Λίγα λόγια για το έργο:

Τα πιόνια έχουν στηθεί. Το παιχνίδι έχει μόλις αρχίσει. Εκείνος κι εκείνη επιδίδονται στο κυνήγι της ευτυχίας. Ανταγωνίζονται… ποιος αγαπάει περισσότερο!

Κι ύστερα μια λάθος κίνηση… Κι ύστερα… Εκείνος κι εκείνη. Μόνοι πια. Να μη θυμούνται. Να μη θέλουν να θυμούνται. Αλλά να ξέρουν κι οι δυο πως μια παρτίδα έχει μείνει μισοτελειωμένη. Ή μήπως έληξε; Ισοπαλία;

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γεωργία Πιερρουτσάκου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Βάρθης, Άλκης Μπακογιάννης, Γεωργία Πιερρουτσάκου, Βένια Σταματιάδη

Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
Σάββατο 14 Απριλίου – Κυριακή 6 Μαΐου 2018
Παρασκευή 9:30μ.μ., Σάββατο 7:00μ.μ., Κυριακή 9:30μ.μ.
Κανονικό 10€, Φοιτητικό/Ανέργων 8€, Ατέλεια 5€