Το Θέατρο Αμόρε παρουσιάζει το έργο του Ιβάν Βιριπάεφ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας – Λουίζας Βασιλοπούλου, μέσα από μία ποιητική ματιά, συνδυάζοντας θέατρο και μουσική.

Το Θέατρο Αμόρε παρουσιάζει το έργο του Ιβάν Βιριπάεφ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας – Λουίζας Βασιλοπούλου, μέσα από μία ποιητική ματιά, συνδυάζοντας θέατρο και μουσική.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ξεκινούν στον Εξώστη του Θεάτρου Αμόρε, οι παραστάσεις του έργου του Ιβάν Βιριπάεφ «Οξυγόνο», μια σατυρική και συνάμα ποιητική ματιά στις αγωνίες, στα ηθικά ζητήματα, στην πολιτική του σήμερα μέσα απ\’ τα μάτια μιας γενιάς που ενηλικιώθηκε παράλληλα με την πτώση του Τείχους.

Δέκα μουσικές συνθέσεις ενός νέου δίσκου, με στοιχεία τέκνο, ρυθμικό, επαναληπτικό λόγο και πραγματικό καταιγισμό λέξεων, μετατρέπουν τη θεατρική παράσταση σε συναυλία.

Κεντρικά πρόσωπα η Αλεξ και ο Αλεξ. Δύο άνθρωποι. Η Αλεξ από την μεγάλη πόλη ερωτεύεται τον Αλεξ από την επαρχία, «όπου και σήμερα ακόμα γυρίζουν ταινίες για την επανάσταση χωρίς καν σκηνικό».

Μία βιβλική εντολή του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου σε κάθε κουπλέ. Δύο performers κι ένας μουσικός σχολιάζουν, εξετάζουν, ανατρέπουν, παραλλάσουν.

Η αδιέξοδη ιστορία αγάπης οδηγούν τους performers να μιλούν για τον χωρισμό του κόσμου στα δυο. Την αστική σνομπαρία, τον επαρχιωτισμό, την σχέση των δύο φύλων. Η συζήτηση φέρνει μεγαλύτερα θέματα. Περνούν από σύγχρονα πολιτικά γεγονότα: το Ισλάμ, την Παλαιστίνη, την 11η Σεπτεμβρίου, το ναυάγιο του Κούρσκ, τους άστεγους, τους πλημμυροπαθείς.

Ραπ, τραγούδι, σαρκασμός είναι ανάγκη για τους τρεις performers πάνω στη σκηνή.

Η μετάφραση είναι της Αθηνάς Παραπονιάρη, η σκηνοθεσία της Μαρίας Λουίζας Παπαδοπούλου, τα σκηνικά της Ασης Δημητρολοπούλου και τα κοστούμια της Βανέσας Σερλέ, η κίνηση της Ευαγγελίας Χρηστάκου, οι φωτισμοί του Βασίλη Καψούρου, live music The boy.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Βούλγαρης, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Πέτρος Σταθακόπουλος.

Info
Οξυγόνο, του Ιβάν Βιριπάεφ
Εξώστης Θεάτρου Αμόρε, Πριγκιπονήσων 10, τηλ: 2106468009
Προπαράσταση: Τρίτη 16 Οκτωβρίου, 21.15
Από 17 Οκτωβρίου έως 13 Ιανουαρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.00
Παρασκευή 00.15, μεταμεσονύκτια
Σάββατο 19.00
Κυριακή 22.00
Τιμές εισιτηρίων
Τετάρτη, 16 ευρώ, γενική είσοδος
Παρασκευή 20 ευρώ
Σάββατο, Κυριακή 23 ευρώ, 16 ευρώ φοιτητικό
Προπαράσταση: 12 ευρώ