Το Οικείο Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο “Κόκκινο Φωτεινό“, που αποτελείται από θεατρικά κείμενα και ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρέχτ, στη Galerie Δημιουργών.

Τούτη την ώρα που η Ελλάδα μοιάζει να αποσαθρώνεται το Οικείο Θέατρο με την παράστασή του “Kόκκινο Φωτεινό” με τη δυναμική της γλώσσας, της ιστορίας και του παραδείγματος, μέσω της θεατρικής πράξης, φιλοδοξεί να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει την ανθρώπινη συνείδηση.

Η παράσταση “Κόκκινο Φωτεινό” αποτελείται από μικρές σκηνές μιας αδήριτης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας. Οι ιστορίες είναι απλές και ευανάγνωστες. Τραγικές και κωμικές ταυτόχρονα, με αναφορά στα θεατρικά κείμενα και ποιήματα του …Μπ. Μπρεχτ.

Στην παράστασή μας αυτές οι σκηνές μετουσιώνονται σε ζωντανές απεικονίσεις πραγματικών και φανταστικών γεγονότων της ανθρώπινης ζωής με στόχο την ψυχαγωγία, την παραγωγή ιδεών και αισθημάτων, την όξυνση της πνευματικής κρίσης. Μια ισορροπία, μια σύγκρουση, ένα παιχνίδισμα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Μια αρμονία των αισθήσεων, της λογικής, της φαντασίας και των προεκτάσεων τους, με ζωντανή μουσική, όπου το “Κόκκινο φωτεινό” ρέει στη φλέβα του ιστορικού χρόνου και μας διαφωτίζει… μας ενεργοποιεί… και τελικά μας δίνει συνειδητή ζωή…

Το Οικείο Θέατρο, μια ιδέα εμπνευσμένη από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Μίλτο Δημουλή, ιδρύθηκε το 2010 και έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό να παρουσιάζει ολοκληρωμένες και άρτια δομημένες παραστάσεις και σε χώρους που δεν είναι αμιγώς θεατρικοί.

Το Οικείο Θέατρο βρίσκεται… όπου υπάρχουν άνθρωποι!!!

Στα τρία χρόνια δράσης του, έχει πραγματοποιήσει 124 παραστάσεις τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 6.000 θεατές, κυρίως σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησίες αλλά και σε θεατρικές σκηνές. Ορίζεται από τη δύναμη της αδέσμευτης θεατρικής δημιουργίας.

2013 – 2014. Φέτος, σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή των μνημονίων, της βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης που διανύει όχι μόνο ο Ελληνισμός αλλά η παγκόσμια κοινότητα, ο άνθρωπος σχοινοβατεί ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο και διστάζει να επιλέξει τη δυνατότητά του να βγει, αγωνιζόμενος δυναμικά, από τα αδιέξοδα. Ο φόβος, η ανέχεια, το σοκ, ο εκβιασμός τον καταστέλλουν. Καθημερινά εμφανίζονται αθλιότητες που παραλύουν τη δημοκρατία, που δημιουργούν πανικό και εξαθλίωση, που ευτελίζουν κάθε έννοια δικαιοσύνης, ελευθερίας και ελπίδας.

“ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΕΙΝΟ” (παράσταση): Συντελεστές

Θεατρικά κείμενα και ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Ψωμά

Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων: Μίλτος Δημουλής

Σκηνικά, κοστούμια: Θεοδόσης Δαυλός

Μουσική, διδασκαλία τραγουδιών: Κωνσταντίνος Καγιάννης

Φωτισμός: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Φωτογραφία: Βασίλης Γόνης

Ερμηνεύουν:

Γιάννης Πολιτάκης, Ντομένικα Ρέγκου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Σταυρούλα Οικονόμου, Μίλτος Δημουλής


*Η παράσταση του κ. Δημουλή δεν έχει καμία σχέση με την θεατρική ομάδα “Κόκκινο Φωτεινό”