Οι The Burger Project, η άτακτη μπάντα που μας έχει κολλήσει στο μυαλό, όχι μόνο για τις εκκεντρικές εμφανίσεις, αλλά και για τις πολύ ξεχωριστές διασκευές σε αγαπημένα κομμάτια, δίνουν στο Culturenow, μία συνέντευξη γεμάτη χιούμορ και αυτοσαρκασμό, χαλαρώνοντας λίγο πριν το live τους στο πλαίσιο του Blender Festival.

Συνέντευξη στην Μαρία Κωφίδου

CultureNow: Πώς γεννήθηκε η μπάντα The Burger Project;

The Burger Project: Η κυοφορία διήρκεσε 30 χρόνια και κάτι μήνες… Παρόλα αυτά το γκρουπ γεννήθηκε μετά από πρόωρο τοκετό! Η γέννηση του γκρουπ αποτελεί παράδοξο όπως και η ύπαρξη γενικότερα.

C. N.: Το όνομα της μπάντας αποτελεί αιχμή προς τη μουσική βιομηχανία και το lifestyle που προωθούν τα media;

B. P.: Θα μπορούσε να είναι και έτσι. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα μας δείχνει ότι όσο περισσότερο αδιαφορείς για την μουσική βιομηχανία και το lifestyle, τόσο περισσότερο ενδιαφέρονται για σένα.

C. N.: Πόσο χιούμορ χωράει στη μουσική σας; Αποτελεί στάση ζωής;

B. P.: Βασικά δεν έχουμε χιούμορ… Το μόνο που θέλουμε είναι να μας τραβήξουν τα μούσια και να μας φωνάξουν «βρωμοκόριτσα»!

C. N.: Μπορείτε να μας περιγράψετε την στιγμή πριν βγείτε στη σκηνή;

B. P.: Το βιολογικό ρολόι των Burger Project συγχρονίζεται με κάποιο μαγικό τρόπο λίγο πριν βγούμε στη σκηνή, με αποτέλεσμα να θέλουμε να πάμε όλοι στην τουαλέτα… Μπουνιές, σπρωξίδια και ο καθένας για το τομάρι του…

C. N.: Τι σημαίνει μουσική για εσάς;

B. P.: Ο θόρυβος από τα κουτάκια μπίρας που μας πετάνε στις συναυλίες.

C. N.: Ποια projects αναμένεται να δούμε από τους The Burger Project;

B. P.: Το πέρασμα μέσα από το χώρο της μουσικής αποτελεί μια πρόφαση, διότι, ως γνωστόν, ο βασικός σκοπός μας είναι να στήσουμε μια καντίνα σε ερημική τοποθεσία, όπου θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην αταξική κοινωνία, μέσω της αυτοδιαχείρισης.