Ο Νικολάι Γκόγκολ έγραψε τον Επιθεωρητή, με στόχο να σατιρίσει την τσαρική γραφειοκρατία το 1835. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει παρουσιαστεί εκατοντάδες φορές με στόχο να διακωμωδήσει την κοινωνική διαφθορά σε όποια χώρα και σε οποία εποχή αυτό συνέβαινε. Η διαφορά λοιπόν της παράστασής μας έγκειται ακριβώς εδώ. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο, που συνυπογράφουν την διασκευή, αποφάσισαν να εστιάσουν σε μια άλλη πτυχή αυτού του κλασσικού αριστουργήματος.

Στην παράσταση μας έχει δωθεί έμφαση στην ελπίδα των ηρώων του Γκόγκολ να αναδειχθούν κοινωνικά, να εγκαταλείψουν την ρώσικη επαρχία και ότι αυτή συνεπάγεται και να βρεθούν στην Πετρούπολη. Σε μια Πετρούπολη ιδεατή, σε έναν τόπο ονειρικό όπου όλες τους οι επιθυμίες μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς φυσικά να χαθεί η τολμηρή κριτική του συγγραφέα για όλα τα κακώς κείμενα των κρατικών λειτουργών. Ο δικός μας επιθεωρητής λοιπόν είναι ο επιθεωρητής που μας αξίζει, αυτός που έρχεται για να εξάψει την φαντασία μας, να μας παραμυθιάσει με όποιον τρόπο εμείς θέλουμε και να μας αφήσει μετέωρους να περιμένουμε όλα αυτά που μας υποσχέθηκε.

Βιογραφικό:

Ο Θανάσης Ζερίτης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας ενώ αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2011. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4Frontal. Από τότε έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις “Οικογένεια Μπες-Βγες” (2015-16-17) “Η Αύξηση” (2014) στο Θέατρο 104 , συν-σκηνοθετήσει ενώ συμμετείχε και ως ηθοποιός στις παραστάσεις “Υμπύ Τύραννος” (2012), “Σσς..κάποιος έρχεται”(2012), “Spring X-press”(2013) ‘’Είσαι ένα κτήνος Βίσκοβιτς’’ (2017). Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με τον Π.Δεντάκη στον «Κύκλωπα» στην μικρή Επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβαλ Αθηνών(2017).

Έχει συνεργαστεί με τη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Πες το με ένα παραμύθι» και Onassis Youth Festival. Επίσης υπήρξε εισηγητής σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση, και σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ΕΒΕΑ. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Τ.Κακουδάκη, Π.Δεντάκη, Γ.Σαρακατσάνη, Α.Καραζήση, Σ.Γιαννουλάδη, Λ. Κιτσοπούλου, Δ.Σπηλιώτη κ.α.,ενώ έχει συμμετάσχει συνολικά σε περισσότερες από 20 παραστάσεις.

Φωτογραφία: illunis Photography

***

Info:

Από 29 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00
Skrow Theater
12 € γενική είσοδος / 10 € μειωμένο
Προπώληση: Public & ταμείο του θεάτρου
Πληροφορίες: www.skrowtheater.com


Διαβάστε Επίσης:

Ο επιθεωρητής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου στο Skrow