Σύμφωνα με το Μείζον Ελληνικό Λεξικό σαμάνος είναι ο μάγος – ιερέας πολλών λαών της Ασίας, που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον κόσμο των πνευμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρουμε αν οι Παπακωνσταντίνου και Σαββόπουλος επικοινωνούν με τα πνεύματα αλλά μεταξύ τους τα καταφέρνουν μια χαρά.

Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ο δεύτερος ερμηνεύει τραγούδια άλλου δημιουργού ενώ πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα τραγούδια αυτά «δοκιμάστηκαν» σε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων.

Με αφετηρία τις μουσικές του κόσμου και κατάληξη την «δική μας» μουσική, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ένα αξιόλογο άλμπουμ, που διακρίνεται για την αλήθεια του, την διάθεσή του να ανοίξει δρόμους, καταθέτοντας παράλληλα την άποψη ότι στην μουσική _ όπως και στη ζωή _ δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και όλα μπορούν να συμβούν.

Από την  δική του πλευρά ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από να υποδυθεί τον εαυτό του. Και αυτό σημαίνει ότι έδωσε στα κομμάτια την απαραίτητη ώθηση. Δε γνωρίζω αν το άλμπουμ θα μείνει κλασικό στην ιστορία του ελληνικής μουσικής, αλλά το σίγουρο είναι ότι συχνά πυκνά θα μνημονεύεται. Και ιδίως όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.

Θ. Παπακωνσταντίνου – Δ. Σαββόπουλος
Σαμανός, LYRA

Αξιολόγηση 4/5