Μία ξεκαρδιστική μουσική κωμωδία έρχεται το φετινό χειμώνα από το Θέατρο της Ημέρας, σε επίσημη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας «Κομεντί Φρανσέζ» και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας.
Το έργο Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου γράφτηκε από τον Ευγένιο Λαμπίς και αποτελεί μία εξαίσια και έξυπνη κωμωδία ηθών, με πλούσια κοστούμια εποχής και ευρηματικά σκηνικά, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και χορευτικά ιντερμέδια που ερμηνεύει μια πλειάδα παλιών και νέων ηθοποιών που έχουν διακριθεί στην κωμωδία.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον ξαφνικό και παράλογο έρωτα του διάσημου οδοντίατρου Αλζεαντόρ ντυ Λουαρέ για την μαγείρισσα του, την Ευτυχία, ένας έρωτας που πηγάζει από την παρατεταμένη απουσία της συζύγου του γιατρού.

Ο Αλζεαντόρ, συνεπαρμένος από το πάθος του, παραμελεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα και κυριολεκτικά «εγκαθίσταται» στην κουζίνα της ωραίας Ευτυχίας.

Έχοντας συναίσθηση του «παραλόγου» της κατάστασής του λόγω της κοινωνικής και ταξικής τους διαφοράς, προσπαθεί να βάλει εμπόδια ανάμεσά τους και έτσι προτείνει στον υπηρέτη του Ζεζαμπέλ να την παντρευτεί.

Οι δύο νέοι που τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλον δέχονται μετά χαράς προκαλώντας έτσι την ζήλια του γιατρού, ο οποίος παραδίδεται σε πράξεις εντελώς παράλογες και εγκαταλείπει τους πελάτες του την ώρα της θεραπείας. Ευτυχώς, η επιστροφή της συζύγου τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και τα πράγματα ξαναπαίρνουν τη φυσική τους ροή.

Η παράσταση, αφού ταξίδεψε το καλοκαίρι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, θα παρουσιαστεί το χειμώνα στο Αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο της Ημέρας από μέσα Οκτωβρίου μέχρι μέσα Γενάρη.

Μέχρι τότε, το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί και στις εξής πόλεις: 2/9 Λειψοί, 4/9 Χαλάνδρι – Ρεματιά, 13/9 Αίγιο, 14/9 Θήβα, 20/9 Κηφισιά και 23/9 Αιγάλεω.

Η σκηνοθεσία είναι της Ανδρομάχης Μοντζολή, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Στάθης Αναστασίου, Τάκης Βαμβακίδης, Κατερίνα Γαβαλλά, Σταμάτης Γαρδέλης, Δανάη Δασκαλάκη, Παντελής Τσόγκας.