Ο χώρος τέχνης ”ΘΙΒΟΛΙ” παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, την Έκθεση Φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα με θέμα «Χρώματα της Μήλου».

Η Βασιλική Τσούτσουβα δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από το φακό της, μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μήλο και τα πολύχρωμα πετρώματά της και μας παρουσιάζει τις εντυπωσιακές της φωτογραφίες .

Η Βασιλική Τσούτσουβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με καθηγητή τον κύριο Guarneri και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Μπρέρα στο Μιλάνο με καθηγητή τον κύριο Diego Esposito. Έζησε και εργάστηκε στο Μιλάνο για 13 χρόνια και τώρα ζει στην Ελλάδα.

Το έργο της επικεντρώνεται κυρίως στη φωτογραφία, χωρίς να παραμελεί τη ζωγραφική, το κολάζ και το κόσμημα. Η κύρια πηγή έμπνευσής της είναι η φύση, σε ένα διφορούμενο παιχνίδι μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του φυσικού και του τεχνητού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Μπολόνια, τη Ρώμη, το Μιλάνο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βενετία και το Κιότο. Έργο της θα παραμείνει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Μπολόνια.

Την έκθεση πλαισιώνουν το βιβλίο της “Τα Χρώματα της Μήλου ” και εικαστικές δημιουργίες της ίδιας.

Επιμέλεια Έκθεσης: Παγώνη Σοφία