Τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου με τον Δημήτρη Νικολούδη θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό

σε μια συναυλία με τίτλο «Ενός λεπτού σιγή…» τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη.

Η συναυλία που πραγματοποιείται, στα πλαίσια των 45ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι μια παράσταση στην οποία θα ακουστούν τα τραγούδια του ποιητή: τη μουσική  σε κάποια δημιούργησε ο ίδιος και άλλα προέκυψαν από τη συνεργασία του με άλλους συνθέτες.

Τη συναυλία αυτή παρακολούθησε πρώτο το αθηναϊκό κοινό στη θρυλική μπουάτ «Ζoom» στην Πλάκα, σε μια από τις ποιητικές βραδιές που οργάνωσε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Ο Δημήτρης Νικολούδης, ο τραγουδιστής που πάντα επέλεγε ως καλλιτεχνικό σύμμαχό του τον ποιητικό λόγο, συμμετέχει το 1994 στο «Αιώνιο Παράπονο», πρώτο δίσκο του Ντίνου Χριστιανόπουλου στον οποίο ο ποιητής έφτιαξε τη μουσική και τους στίχους.

Ακολουθεί ο δίσκος «Με Τέχνη και με Πάθος» το 1997, στον οποίο υπάρχουν τραγούδια που δημιούργησε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αλλά και τραγούδια που προέκυψαν από την ποίησή του σε μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Τα τραγούδια αυτών των δύο δίσκων θα κυριαρχήσουν σε αυτήν τη συναυλία ενώ επιπλέον θα ακουστούν και τραγούδια από τα «Τραγούδια της Αμαρτίας» σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ίδιος ο ποιητής.
Τον Δημήτρη Νικολούδη συνοδεύουν οι μουσικοί:
Μιχάλης Πιπέρκος – πνευστά, ενορχηστρώσεις
Σάκης Λάϊος – πιάνο
Στέργιος Κουλαξίδης – μπουζούκι, μαντολίνο
Μπάμπης Πετσίνης – τύμπανα
Γιώργος Σιδέρης – μπάσο