Η θεατρική ομάδα «Κρέμα Κανέλα» σε συνεργασία με την ομάδα «κυματομορφή» παρουσιάζουν μια σύγχρονη μουσικοθεατρική  παράσταση ζυμωμένη με στοιχεία από την ελληνική παράδοση, από την Πέμπτη 24 έως την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Τριανόν.

Παραμύθια βγαλμένη από το σεντούκι της γιαγιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών στον κινηματογράφο Τριανόν. Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις όπου Ξωτικά, Νεράιδες, Μάγισσες και Καλικάντζαροι, θα μας θυμίσουν παλιές δοξασίες, μέσα από τις οποίες, στις διάφορες αναμετρήσεις με το κακό νικάει η αθωότητα, η πίστη, η καθαρή καρδιά, καθώς και η εξυπνάδα, η ταχύτητα και η ευρηματικότητα.

Μέσα από τις ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη, ενώ στόχος της παράστασης είναι να συστήσει στο παιδικό κοινό, με τρόπο διασκεδαστικό και εύγλωττο, στοιχεία της παράδοσης. Οι ηθοποιοί με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, ερμηνεύουν ζωντανά κάλαντα του Δωδεκαημέρου από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Μακεδονία, Ήπειρο, Ικαρία, Χίο, Κρήτη.

Μια πρωτότυπη γιορτή γεμάτη συγκίνηση και χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

Συντελεστές της παράστασης:


Σκηνοθεσία: Μαίρη Παππά
Μουσική σύνθεση και διασκευή: Χρηστός Οικονομίδης
Ερμηνεύουν: Φαίη Βακρινού, Νίκος Κάνας, Κώστας Κλίτσας, Δώρα Μπογιατζή, Μαίρη Παππά

Επιλογή κειμένων, συγγραφή: Μαίρη Παππά