Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, το ακραίο παράδοξο της «επιστροφής» ενός… πρωτοεμφανιζόμενου συγκροτήματος θα λάβει χώρα στο six d.o.g.s. Με άλλα λόγια, Τα Παιδιά της Παλαιότητας έρχονται για να παρουσιάσουν απνευστί το ντεμπούτο άλμπουμ τους «12 Τραγούδια από τις Κατακόμβες».

Το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποιήθηκαν πίσω από τα ενετικά τείχη της Κέρκυρας οι ζυμώσεις που θα έθεταν τη βάση για τη δημιουργία του σχήματος που έμελλε να αποτελέσει την μετεξέλιξη των Κόρε. Ύδρο.

Με οδηγό έναν κύκλο ανέκδοτων τραγουδιών του, o Π.Ε. Δημητριάδης μαζί με τους μουσικούς που είχαν αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του τραγουδιού «Η Παλαιότητα» από τον τελευταίο δίσκο των ΚΥ (σ.σ: τον πολυοργανίστα Μάριο Πλασκασοβίτη και τον κιθαρίστα Νίκο Ραράκο, και με τη συνεπικουρία του πολυοργανίστα Ντέλου Πέτρου και της τσελίστριας Χριστίνας Παπαλίτσα, στενών συνεργατών της τελευταίας φάσης του άρτι διαλυθέντος συγκροτήματος) διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική ιδέα μέσα από την οποία προέκυψε ο πρώτος δίσκος των Παιδιών της Παλαιότητας, που κυκλοφόρησε θριαμβευτικά στα τέλη του περασμένου Ιουνίου από την Inner Ear.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος δίσκος των Παιδιών της Παλαιότητας, με τον εύγλωττο τίτλο «12 Τραγούδια από τις Κατακόμβες» γεννήθηκε μέσα σε ένα σκοτεινό πρωτοχριστιανικό συγκείμενο. Με μοναδικά – αλλά πανίσχυρα – όπλα την Πίστη και τον φορητό εξοπλισμό του «Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ», ο Π.Ε. Δημητριάδης επιστρέφει στις μηδενικού μπάτζετ παραγωγές και στον μουντό – κατά βάση κιθαριστικό – ήχο. Στην προκειμένη ο ακροατής έχει να αναμετρηθεί με 12 τραγούδια για τον Πόνο και το Θείο, ηχογραφημένα σε διάφορα σημεία της πόλης που στον αέρα της είναι πάντα κάτι που τρέμει να αρθρωθεί.