Η γκαλερί έχει πλέον ανακοινώσει ότι η έκθεση θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε δύο απολύτως εμβληματικά έργα από την Γιαγιόι Κουσάμα.

Τα επιλεγμένα έργα είναι το “Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life”, μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Κουσάμα, που δημιουργήθηκε ειδικά για την αναδρομική της έκθεση – ορόσημο το 2012 στο Tate Modern. Το άλλο κομμάτι είναι το “Chandelier of Grief”, ένα δωμάτιο του 2016 που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός απεριόριστου σύμπαντος με περιστρεφόμενα φωτιστικά από κρύσταλλα Swarovski.

Installation view of ‘Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life 2011/2017’ at Tate Modern © Yayoi Kusama Photo courtesy of Tate Photography

Η Γιαγιόι Κουσάμα ξεκίνησε τη σειρά «Infinity» ή «Mirror Room» το 1963, αποπροσανατολίζοντας περιβάλλοντα που παίζουν με τις έννοιες του χώρου και της απόστασης, καθώς και την, μερικές φορές ανήσυχη, ψυχική της κατάσταση.

Η εμπειρία είναι αξέχαστη!

Γεννημένη το 1929 στο Matsumoto της Ιαπωνίας, η Kusama τράβηξε τα βλέμματα πάνω της την δεκαετία του 1960 στη Νέα Υόρκη για τις πολύπλοκες καλλιτεχνικές τεχνικές της, που είναι ένα μοναδικό συνονθύλευμα από εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφική, γλυπτική, μόδα και φαντασία. Στο ευρύ κοινό έγινε ιδιαίτερα γνωστή για τα πουά μοτίβα που χρησιμοποιεί συχνά στην τέχνη της. Από τη δεκαετία του 1970 ζει στο Τόκιο, όπου συνεχίζει να εργάζεται, ενώ πλέον είναι αναγνωρισμένη παγκόσμια ως μία από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς της.

Πρόσφατα ξεκίνησε και μία μοναδική έκθεση στους ανοιχτούς χώρους του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης με γλυπτά της καλλιτέχνιδος εμπνευσμένα από τη φύση, ενώ το φθινόπωρο αναμένεται μία από τις μεγαλύτερες αναδρομικές της εκθέσεις στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Courtesy Ota Fine Arts and Victoria Miro © YAYOI KUSAMA | Πληροφορίες από timeout.com

Διαβάστε επίσης:

Ένα ταξίδι στο άπειρο: Οι ψυχεδελικές εγκαταστάσεις της Yayoi Kusama έρχονται στην Tate
Εγκαίνια για τη μοναδική έκθεση της Γιαγιόι Κουσάμα στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης