Κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Όμιλο Λιβάνη το βιβλίο της Κατρίν Πανκόλ με τίτλο «Τα κίτρινα μάτια των κροκοδείλων»…

… που αναφέρεται σε δυο αδελφές που τις χωρίζουν τα πάντα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Δύο αδερφές που τις χωρίζουν τα πάντα. Η Ιρίς, όμορφη, πλούσια, κομψή, παντρεμένη μ’ έναν άντρα που τη λατρεύει, θα μπορούσε να είναι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου. H Ζοζεφίν, άχαρη, ανασφαλής, στριμωγμένη οικονομικά, στα πρόθυρα διαζυγίου, θα μπορούσε να είναι η πιο παραιτημένη γυναίκα του κόσμου. Κι όμως, καμία από τις δύο δεν είναι… Ώσπου η σχέση τους περιπλέκεται από μια απάτη και οι δύο αδερφές έρχονται αντιμέτωπες με τις επιλογές της ζωής τους. Το μυθιστόρημα αυτό είναι η ιστορία ενός ψέματος. Αλλά και μια ιστορία έρωτα, φιλίας, προδοσίας, ονείρων. Το μυθιστόρημα αυτό μιλάει για τους άντρες. Και τις γυναίκες. Γι’ αυτό που είμαστε, γι’ αυτό που θα θέλαμε να είμαστε, γι’ αυτό που δε θα είμαστε ποτέ, γι’ αυτό που ίσως γίνουμε. Το μυθιστόρημα αυτό είναι μια τοιχογραφία της ζωής.

 
Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέος:

Η Κατρίν Πανκόλ γεννήθηκε στο Μαρόκο και μετακόμισε οικογενειακώς, σε ηλικία πέντε ετών, από την Καζαμπλάνκα στη Γαλλία. Σπούδασε λογοτεχνία και εργάστηκε αρχικά ως καθηγήτρια γαλλικών και λατινικών πριν στραφεί στη δημοσιογραφία.Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Paris Match και Cosmopolitan, όπου ένας παρορμητικός εκδότης την εντόπισε και την ενθάρρυνε να γράφει μυθιστορήματα. Μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο της μυθιστόρημα Moi D’abord, που εκδόθηκε το 1979, η Πανκόλ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και παρέμεινε για μία δεκαετία παρακολουθώντας μαθήματα δημιουργικής γραφής και σεναρίου στο πανεπιστήμιο Columbia.

Παράλληλα εκδόθηκαν τα έργα της La Barbare, Scarlett, si possible και Les hommes cruels ne courent pas les rues. Ο αμερικανικός τρόπος ζωής επηρέασε τη γραφή της προσδίδοντάς της ένταση και γρήγορο ρυθμό. Διακρίνεται για την εμβάθυνση στην ανθρώπινη ψυχολογία, ιδιαιτέρως των γυναικών, την εμμονή στη λεπτομέρεια και το λεπτό χιούμορ. Κυριότερο μέλημά της είναι να εμπνεύσει τις γυναίκες να τολμήσουν να είναι ο εαυτός τους, υιοθετώντας παράλληλα θετική στάση απέναντι στη ζωή. Τα έργα της είναι αισιόδοξα και απολαυστικά κι έχουν γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία.Το μυθιστόρημά της Τα Κίτρινα Μάτια των Κροκοδείλων αποτέλεσε τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, όπου πούλησε περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα και απέσπασε το βραβείο Prix de Maison de la Presse 2006. Έχει επίσης βραβευθεί με το Βραβείο Καλύτερου Συγγραφέα 2007 από τον Gorodets Publishing στη Μόσχα, ενώ ήταν το έκτο βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία το 2008. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ρωσικά, κινεζικά, ουκρανικά, πολωνικά, ιταλικά, κορεατικά, βιετναμέζικα, λετονικά και νορβηγικά.