Παιδιά και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Μουσικό Εργαστήριο, να πειραματιστούν με τη Ζωγραφική και τον Χορό και για άτομα άνω των 18 ετών λειτουργούν και τμήματα Αγγγειοπλαστικής – Κεραμικής, Αγιογραφίας καθώς και τμήμα Ζωγραφικής για εκπαιδευτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μαθήματα έχουν χαμηλά δίδακτρα, εκτός από την Παιδική Ζωγραφική που είναι ΔΩΡΕΑΝ και ισχύουν πολλές εκπτώσεις ειδικών κατηγοριών.

Πιο συγκεκριμένα τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια έχουν ως εξής:

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Α) Μουσικό Εργαστήριο:
– Ηλεκτρική Κιθάρα
(Απευθύνονται σε άτομα άνω των 6 ετών)
– Τύμπανα – Κρουστά (Ντραμς).
(Απευθύνεται σε άτομα άνω των 11 ετών).
Τα μαθήματα είναι ατομικά και διαρκούν 45 λεπτά, μία (1) φορά την εβδομάδα.

Β) Κλασικός χορός (Μπαλέτο). (Απευθύνεται σε άτομα άνω των 5 ετών.)
Τα μαθήματα γίνονται δυο (2) φορές την εβδομάδα και η διάρκεια μαθήματος αντιστοιχεί στο ηλικιακό επίπεδο του μαθητή, από 1 έως 1.30 ώρα.

Γ) Σύγχρονος χορός. (Απευθύνεται σε άτομα άνω των 8 ετών.)
Τα μαθήματα γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα και η διάρκεια μαθήματος αντιστοιχεί στο ηλικιακό επίπεδο του μαθητή, από 1 έως 1.30 ώρα.

Δ) Χοροί Latin (Mampo, Rumba, Jive, Samba, Cha Cha Cha, Salsa, Merengue, Bachata, PasoDoble Argentine Tango, Rock ‘n Roll.) (Απευθύνεται σε άτομα άνω των 6 ετών.)
Τα μαθήματα γίνονται δύο (2) φορές την εβδομάδα και η διάρκεια μαθήματος αντιστοιχεί στο ηλικιακό επίπεδο του μαθητή, από 1 έως 1.30 ώρα.

Ε) Παιδική Ζωγραφική. (Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 18 ετών .)
Τα μαθήματα γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα και η διάρκεια μαθήματος αντιστοιχεί στο ηλικιακό επίπεδο του μαθητή, από 1 έως 2 ώρες.

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (Από 18 ετών και άνω)

Α) Αγγειοπλαστική –Κεραμική: Τα μαθήματα γίνονται δυο (2) φορές την εβδομάδα από 4 ώρες.

Β) Αγιογραφία: Τα μαθήματα γίνονται δύο (2) φορές την εβδομάδα από 4 ώρες

Γ) Ζωγραφική Ενηλίκων: Τα μαθήματα γίνονται δυο (2) φορές την εβδομάδα από 4 ώρες.

Δ) Σεμινάριο Ζωγραφικής Εκπαιδευτικών: Τα μαθήματα γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα από 2 ώρες.

Οι μέρες και ώρες των μαθημάτων στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (Αχιλλέως 15, Νίκαια) είναι Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 -21:00. Για εγγραφές, τα δικαιολογητικά, τις εκπτώσεις ειδικών κατηγοριών κ.ο.κ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 09.00 -14.00 και 16.00-20.00, με τη γραμματεία του τμήματος στο τηλ: 210-49.06.021 (εσωτ. 8).