Η έβδομη στη σειρά Συναυλία στο Ραδιόφωνο καθόλου τυχαία δεν έχει τον τίτλο «Η Ποίηση των Συγκροτημάτων». Σε αυτήν την σειρά ραδιοφωνικών συναυλιών που είναι αφιερωμένες στον λόγο του ελληνικού τραγουδιού δεν θα μπορούσε να λείπει ο λόγος που έφεραν στο ελληνικό τραγούδι οι μουσικές παρέες, οι μουσικές κολεκτίβες, τα συγκροτήματα.

Η ιδέα ανήκει στη Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία μαζί με τον Φώτη Σιώτα, πήγαν πίσω στις κασέτες και τα βινύλια τους, στις αναφορές τους, αλλά και τις μουσικές τους καταβολές και επέλεξαν κάποια από εκείνα τα τραγούδια που έλαμψε ο ιδιαίτερος ποιητικός λόγος των συγκροτημάτων.

Τραγούδια από συγκροτήματα που καθόρισαν όχι μόνο τον ήχο, αλλά και τον στίχο του ελληνικού τραγουδιού, από τα Διάφανα Κρίνα και τους Στέρεο Νόβα και από τις Μουσικές Ταξιαρχίες του Τζίμη Πανούση, τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τις Δυνάμεις του Αιγαίου, μέχρι τους Τερμίτες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τον Μανώλη Φάμελλο και τους Ποδηλάτες του (των οποίων ο Φώτης Σιώτας ήταν μέλος) και τον Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα.

Μια πραγματικά ξεχωριστή μουσική συνάντηση, με τη Μαρία Παπαγεωργίου και τον Φώτη Σιώτα να συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή και να μας παρουσιάζουν ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν φτιαγμένο από την κιθάρα της Μαρίας, το βιολί του Φώτη και το τσέλο της Σοφίας Ευκλείδου.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site.

*Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test.

Παρουσιάζουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Χρήστος Παπαμιχάλης

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ
Σοφία Ευκλείδου – Τσέλο

Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Δημιουργική ομάδα Αθήνα 9. 84: Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: PROSPERO
Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης
Ήχος: Βαγγέλης Λάππας
Ήχος Stage: Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια σκηνικού: Δημήτρης Γρηγοριάδης
Κινηματογράφηση: Πάνος Ζενίδης, Κερασία Τσιαμασφύρη
Συνεργείο – Streaming: Lights on Mics
Graphic Design: Χρήστος Παπαμιχάλης
Social Media: Softly.gr
Photo credits: Αντώνης Θεοδωρίδης
Επικοινωνία για τον Αθήνα 9. 84: Σάσσα Πάλλη, Άννα Μπάστα

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.