Η νέα κυκλοφορία της δισκογραφικής εταιρείας «Σείστρον» είναι μια εξαιρετική και επίκαιρη δουλειά. Πρόκειται για το «Η Ζωή εν τάφω» του Σωτήρη Δογάνη, το οποίο είναι ένα δισκογραφικό έργο εκκλησιαστικής μουσικής κατάνυξης.

Ο Επιτάφιος Θρήνος της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής εν χορδαίς και οργάνοις του ερμηνευτή, πρωτοψάλτη, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και θεολόγου Σωτήρη Δογάνη, αποτελεί τη νέα κυκλοφορία της Σείστρον.

Ο διακεκριμένος και με ιδιαίτερες ευαισθησίες καλλιτέχνης Σωτήρης Δογάνης μας μεταφέρει με έντονη συγκινησιακή φόρτιση που προκαλεί ρίγος και μυσταγωγικό δέος, στην κοινωνία του Επιτάφιου Θρήνου της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής με το μουσικό του έργο: «Η Ζωή εν τάφω…».

Η νέα του δουλειά αποτελεί φυσική συνέχεια του πρώτου του δισκογραφικού πονήματος με τον τίτλο: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…», Υμνωδία και υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας εν χορδαίς και οργάνοις – που επίσης κυκλοφορεί από τις Μουσικές Εκδόσεις Σείστρον.

Ο Σωτήρης Δογάνης είναι ιεροψάλτης, συγγραφέας και ενορχηστρωτής στα πλαίσια του έργου του: «Η Ζωή εν τάφω…» και αποδίδει με τρόπο προσωπικό και συγκλονιστικό την υμνολογία και την υμνωδία των Εγκωμίων του Επιταφίου της Μ. Παρασκευής, δίνοντας «φωνή» στο ανεπιτήδευτο μοιρολόι της Δημιουργίας, της άλογης φύσεως και του ανθρώπου ενώπιον του κηδευόμενου Χριστού.

Τη δομή του έργου, την καλλιτεχνική επιμέλεια, τη συγγραφή κειμένων και την ενορχήστρωση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Σωτήρης Δογάνης, όπως επίσης και την ερμηνεία και την αφήγηση.

Ποίηση και απαγγελία στο ποίημα «Να τη θυμάστε τούτη τη νύχτα» η ποιήτρια και συγγραφέας Αννα Μπιθικώτση.

Συμμετέχουν οι μουσικοί με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Αλεβίζος (ούτι, μπεντίρ, κρόταλα, ρεκ), Γιάννης Δριμάλας (κανονάκι), Μάριος Ζάρκος (midi τσέλο), Σταύρος Ντάλας (σάζι, ταμπούρ), Ηλίας Παλιουδάκης (βιολί), Πέτρος Σαριδάκης (κρητική λύρα, λυράκι), Κώστας Τσίντζας (κόντρα μπάσο)
Χρήστος Χαρχαλάκης (βιολί).

Η εικονογραφική παράσταση του εξωφύλλου προέρχεται από την ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.