Η παράσταση Στον ίσκιο της θυγατέρας, ζωντανεύει και εξελίσσεται σε πολλαπλούς χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 10 έως και 25 Μαρτίου 2014.

Ο άγνωστος και σκοτεινός κόσμος της ενηλικίωσης, η λαγνεία, η βία, ο έρωτας, η ζήλια, η εξουσία, η ματαιοδοξία, το ταξίδι της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μύχιες σκέψεις, είναι ο τόπος συνάντησης επτά παραμυθιών που όπως όλα τα παραμύθια πατούν στο χθες κι ερμηνεύουν το σήμερα  μέσα από την θεατρική παράσταση “Στον ίσκιο της θυγατέρας”.

«Ο βασιλιάς των λαών», «η μήτρα των παραμυθιών», «ο καημός», «ο ύπνος», «το κοκόρι», «η τύχη της λωλής» και «οι κόρες του παπά», με πρωταγωνιστές και ήρωες που εκπροσωπούν κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά, θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία της ομάδας “Ονειρόδραμα”.

Με ανανεωτική δύναμη, οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου και Βασίλης Παπαλαζάρου, ανοίγουν τον δρόμο για να περάσουν οι παραμυθένιοι ήρωες και να συναντηθούν με την πραγματική ζωή.

Η παράσταση “Στον ίσκιο της θυγατέρας”, ζωντανεύει και εξελίσσεται σε πολλαπλούς χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με αλήθειες μεταμφιεσμένες αλλά αναγνωρίσιμες, αγγίζει την καρδιά και ξορκίζει τους φόβους όπως κάνει κάθε  παραμύθι σε όλους τους λαούς της γης από τα πανάρχαια χρόνια.

Στον ίσκιο μιας γυναίκας, μητέρας, κόρης, ερωμένης, μάγισσας, η ομάδα «Ονειρόδραμα», ερευνά τον μύθο και αναζητά τον τόπο όπου μπορεί όνειρο και πραγματικότητα να συνυπάρξουν. Άλλωστε οι ιστορίες και τα παραμύθια, υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο θαύμα. Να εμπιστευόμαστε τους άλλους και τη ζωή.

Σαγηνευτικό και γοητευτικό, το παραμύθι συνεχίζει να μαγεύει, να συγκινεί και να παρηγορεί μέσα από την παγκόσμια συμβολική γλώσσα της αναπαράστασης:  “Πες μου κάτι όμορφο, σοφό, απλό και ευχάριστο”, είπε ο βασιλιάς Ακμάρ, απευθυνόμενος στην γριά τσιγγάνα Ταμάρα, κουρασμένος από τις μουσικές και τις παράτες, αηδιασμένος από τις σοφίες στα πανεπιστήμια και την Ακαδημία, αγανακτισμένος από τις αγορεύσεις των βουλευτών στο κοινοβούλιο,  εξουθενωμένος από τα λιβανίσματα,τα προσκυνήματα, τα χειροφιλήματα. “Εσύ που είσαι αγράμματη,λοιπόν σοφή”, που είσαι πεντάφτωχη, λοιπόν έχεις ολοξάστερο κι ακονισμένο μυαλό, έχεις κέφι και καρδιά, πες μου κάτι  που να γοητεύει. Να αποκοιμίζει τα μωρά, που να τα ακούνε με την ίδια ευχαρίστηση οι γνωστικοί, οι σπουδασμένοι, οι μυαλωμένοι, όσο κι οι ασπούδαστοι, οι αγράμματοι, οι καθυστερημένοι, που να μαγεύει νιους και νιες, γριές και γερόντους.

Η γριά τσιγγάνα Ταμάρα χαμογέλασε. Κατάλαβα, είπε. Γυρεύεις πολυχρονεμένε μου αφέντη, να σου πω παραμύθια”.

Η παράσταση “Στον ίσκιο της θυγατέρας” απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: ομάδα “Ονειρόδραμα”
Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος
Επιμέλεια μαλλιών: love hair
Φωτογραφίες: Μυρτώ Στείρου – Αλέξανδρος Καραίσκος
Trailer: Θάνος Αγγέλης- Αλέξανδρος Καραίσκος

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

Διάρκεια: 60 λεπτά