Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει για το Athens Photo Festival τον ελληνικής καταγωγής φωτογράφο, Vassi Koutsaftis, και το φωτογραφικό αποτέλεσμα των εξερευνητικών του αποστολών στην ασιατική ήπειρο, το οποίο είναι γεμάτο με στιγμιότυπα μοναχών και νομάδων.

Οι φωτογραφίες του Vassi Koutsaftis αποτελούνται από στιγμιότυπα από το Θιβέτ, το Νεπάλ, το Μπουτάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Μυανμάρ και την Καμπότζη.

Σε αυτές απαθανατίζει σημεία – σύμβολα της θρησκευτικής πίστης, ανθρώπους που ζουν μια ζωή βασισμένη στην προσευχή και την περιπλάνηση.

Οι φωτογραφίες του αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία κοινωνιών με αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο και αποτυπώνουν την ποικιλομορφία της γεωγραφίας και της εθνογραφίας του πλανήτη μας.

Για περισσότερα από 20 χρόνια ο Vassi Koutsaftis εξερευνά απομακρυσμένες περιοχές και ηγείται ειδικευμένων αποστολών για μια από τις γνωστότερες εταιρείες του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Geographic Expeditions, στην οποία είναι και εταίρος. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, όπως το National Geographic Traveler, το USA Today, το Asia Week, το Sing Tao Daily, Marin Magazine και πολλά άλλα.  Έχει συνεργασθεί με το CBS News, το NPR (Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο), την Dream Works, την  Walt Disney Imagineering και άλλες κινηματογραφικές εταιρείες.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει καλύψει φωτογραφικά τις δημόσιες εμφανίσεις του Δαλάι Λάμα στις ΗΠΑ και την Ινδία και έχει κάνει παρουσιάσεις προς τιμήν του σε πανεπιστήμια και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Την επόμενη ημέρα των εγκαινίων, στις 4 Νοεμβρίου 2008, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη – ξενάγηση στην έκθεση από τον ίδιο το φωτογράφο. Ο Vassi Koutsaftis θα μιλήσει στο κοινό για τα ταξίδια του και για τις φωτογραφίες του και θα προβάλλει επιπλέον φωτογραφίες που δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (ισόγειο, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).