Η σειρά παιδικών βιβλίων “Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα” της Τσαμαδού αφορά τις περιπετειες μικρών μάγων και μαγισσών στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και η μαγεία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Η αφήγηση ενσωματώνει μείγμα αναφορών από την κλασική λογοτεχνία αλλά και σύγχρονα βιβλία και ταινίες, από τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα, μέχρι Χάρι Πότερ.

Η ατρόμητη Ρεγγίνα, η σοβαρή Ρόζα και η σκανταλιάρα Νόρα, είναι αγαπημένες αδελφές από διαφορετικούς γονείς, με αξίες, αισιοδοξία και θάρρος. Η μητέρα τους Ισαβέλλα Φράγκου, κατάγεται από την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τον ομώνυμο τίτλο, εκτυλίσσεται τα Χριστούγεννα του 2017. Μέσα από τα ημερολόγιά τους, οι μάγισσες αφηγούνται τα γεγονότα, η καθεμία από τη δική της πλευρά. Προσπαθώντας να λύσουν ένα μυστήριο, έρχονται αντιμέτωπες με καλικάντζαρους και κακούς “καραμάγους”.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, “Στις σκούπες, αδερφές μου, στις σκούπες!”, η Ρεγγίνα, η Ρόζα και η Νόρα φτάνουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Στο περιπετειώδες ταξίδι τους θα συναντήσουν πανέξυπνους μικρούς μάγους, αλλά και τον καραμάγο σελέμπριτι Τιμολέοντα Μπουφ με τη σύζυγό του, πρώην τοπ μόντελ, Σαμάνθα. Το ταξίδι επιφυλάσσει απρόβλεπτα, από μαγικές κλανιόλες μέχρι χιονοθύελλες και πολικές αρκούδες, και ένα μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή. Στο τέλος μια μεγάλη έκπληξη θα φέρει τη λύση στο οικογενειακό μυστήριο μαζί όμως με ένα κρυμμένο ερωτηματικό!

Απευθύνεται σε παιδιά από 7+ ετών, αλλά και σε μία ευρεία γκάμα ηλικιών, ακόμα και ενήλικες που αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, φαντασίας και χιούμορ.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου