Το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, Στην Εθνική με τα Μεγάλα, επέλεξε να είναι το πρώτο που θα ανεβάσει η θεατρική εταιρεία 38ος Παράλληλος, το οποίο αποτελεί μία χιουμοριστική σκιαγράφηση της σύγχρονης ελληνικής ζωής.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια παράγκα στις παρυφές της Εθνικής Οδού, με πρωταγωνιστές τρεις περιθωριακούς νέους: τον Λάκη, τον Λόλη και τη Λέλα. Ο μεγάλος αδελφός επιστρέφει μετά από κάποια χρόνια απουσίας για να συναντήσει εκεί το μικρότερο αδελφό του και τη φίλη του.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση έρχονται σιγά – σιγά στο προσκήνιο μνήμες της παιδικής τους ηλικίας που ανασυνθέτουν ένα κατακερματισμένο και αινιγματικό παρελθόν με προεξάρχοντα τα πρόσωπα ενός πατέρα, που έχει μόλις πεθάνει και μιας μάνας που έχει εξαφανιστεί. Οι ήρωες στη διάρκεια μιας μέρας πρέπει να παρουσιάσουν μια πειστική εικόνα του εαυτού τους και της ιστορίας τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ως αυθαίρετο οικοδόμημα από τα έργα διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού αλλά και από τις υποψίες που τους βαραίνουν.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Συμεωνίδης, Θανάσης Βλαβιανός, Αννέτα Κορτσαρίδου.