Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη, Ennio Morricone (Ένιο Μορικόνε), και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες όπως Λολίτα, Σινεμά ο Παράδεισος, Κάποτε στην Άγρια Δύση, Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες.

Μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στον Ιταλό συνθέτη, αλλά και στο ίδιο το σινεμά, γεμάτη εικόνες και συγκίνηση, εμπλουτισμένη από αναφορές στις ταινίες και ενδιαφέροντα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη.

Η συναυλία «Ο δικός μου Ennio Morricone» έρχεται στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» μετά τις επιτυχημένες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις Νύχτες Πρεμιέρας του 28ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, και στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Το καλοκαίρι του 2023, με την άδεια της οικογένειας του συνθέτη, ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του δίσκου Stavros Lantsias Quartet “My Ennio Morricone”.

Το cd & το διπλό βινύλιο θα διατίθεται για πρώτη φορά προς πώληση την ημέρα της συναυλίας. Επίσης, το βιβλίο «Ennio Morricone – Αναζητώντας εκείνον τον ήχο. Η μουσική μου, η ζωή μου» που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος σε ελληνική μετάφραση της Άννας Νούση.  

Stavros Lantsias Quartet “My Ennio Morricone”
To cd κυκλοφορεί από την Argomusic. Διανομή: General Music Greece.
To διπλό βινύλιο  κυκλοφορεί από την Ιkaros Music & Yellow Box Records
Το album διατίθεται επίσης διαδικτυακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify , Itunes, Amazon, Apple Music, Bandcamp, Tidal κ.α )
Ηχογράφηση-μίξη: Γιώργος Καρυώτης
Μastering: Χρήστος Ζορμπάς

Συντελεστές συναυλίας

Stavros Lantsias Quartet

  • Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο
  • Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα & φλικόρνο (flugelhorn)
  • Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
  • Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα
  • Σχεδιασμός φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
  • Photo: Μαρίζα Καψαμπέλη
  • Παραγωγή: Arte Atene
  • Artwork: Ήρα Σταματοπούλου  / Art Design Illustration

Με την στήριξη

Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών