Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ που εξιστορεί την πορεία ενός μετανάστη από το Ιράκ και τον αγώνα για επιβίωση ανεβαίνει στη σκηνή του Πολυχώρου Ράγες, σε διασκευή Βαγγέλη Βαφείδη και σκηνοθεσία  Αλκυόνης Βαλσάρη.

Ο Ιρακινός μετανάστης μετά το πρώτο χτύπημα στη Βασσόρα από τα Αμερικανικά στρατεύματα φεύγει  στην Ευρώπη του Πολιτισμού. Ο ίδιος περιγράφει τα θέλω του για την πραγματοποίηση του ονείρου του, που τόσο απλά ήταν οι σπουδές στη Φιλοσοφία και Ελληνική Λογοτεχνία.

Η ζωή όμως στον παράδεισο του δυτικού πολιτισμού, την Ευρώπη του επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη! Αντιμέτωπος με το κύμα του ρατσισμού που αναβιώνει σε όλη σχεδόν την Ευρώπη τρέπεται σε φυγή και περνώντας από τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο καταλήγει να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, στη δικιά μας γειτονιά στην Κυψέλη, στο Μεταξουργείο, στον Κεραμικό, στο Βοτανικό, στο Παγκράτι… Όπου και να κοιτάξεις θα δεις το δικό σου γείτονα από μια χώρα της Ανατολής που έφθασε εδώ ζητώντας να βρει τη δική του γη της επαγγελίας.

Το αποτέλεσμα οικτρό! Στο φως της ημέρας απαγορεύεται να κυκλοφορήσει και στο φως του φεγγαριού βγαίνει από το υπόγειο που ζει και κυκλοφορεί σχεδόν ελεύθερος αφού μπορεί λόγω του σκότους να κρυφτεί έχοντας το δικό του χρώμα σαν μια παραλλαγή… Ο αρχικός του στόχος απραγματοποίητος. Ο τωρινός του στόχος, ο αγώνας για επιβίωση. Πώς; Πουλώντας τριαντάφυλλα!!!

Στο ρόλο του SAD ο Βαγγέλης Βαφείδης.