Δέκα διηγήματα που κρύβουν τη δική τους αλήθεια. Ο επαίτης, ο Αρλεκίνος, η κυρία Ευανθία, η μαμά και η Ντιρλαντά… Πρόσωπα της καθημερινότητας και κάποια της φαντασίας, ασύνδετα μεταξύ τους, μιλώντας τη δική τους γλώσσα, σχεδόν εξομολογητικά, βρήκαν την ίδια στέγη μέσα σε αυτό το βιβλίο. Ένα βιβλίο, το οποίο ρίχνει φως στις λεπτομέρειες, που συχνά ορίζουν την πορεία μας, στις ευαίσθητες χορδές των σχέσεων και των αναπότρεπτων αποτελεσμάτων τους.

Λόγια που έχουν ειπωθεί, καταστάσεις που έχουν βιωθεί, κατατρεγμοί, θολές αναμνήσεις, ευτυχισμένα κομμάτια ζωής αλλά και επιθυμίες έρχονται να παγιδεύσουν ή να ελευθερώσουν το μέλλον. Τα διηγήματα οδηγούν τον αναγνώστη σε κόσμους φαντασιακούς, εξωπραγματικούς, γραμμένους ποιητικά, άλλοτε σκληρά κι άλλοτε τρυφερά, άλλοτε πάλι με χιούμορ, όπως ταιριάζει στα όνειρα.

Σόνια Ζαχαράτου

Η Σόνια Ζαχαράτου έχει διανύσει μια μακρά πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας. Στον χώρο της λογοτεχνίας, υπηρετεί το μυθιστόρημα, την ποίηση και το θέατρο, έχοντας αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία. Αυτό είναι το ενδέκατο βιβλίο της.

Εξώφυλλο: Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Ημέρα Ερωτευμένων, Χαρακτικό