Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 & την Κυριακή 30 Μαρτίου, η βραβευμένη Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας \”Diversions\” παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS μια ξεχωριστή παράσταση.

Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 & την Κυριακή 30 Μαρτίου, η βραβευμένη Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας \”Diversions\” παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS μια ξεχωριστή παράσταση.

Δέκα εξαιρετικοί χορευτές της ομάδας, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Στέφανος Μπίζας, με δεξιοτεχνία, δύναμη και εκφραστικότητα ερμηνεύουν τις διαμετρικά αντίθετες χορογραφίες ταλαντούχων και πολυβραβευμένων χορογράφων.

Πρόκειται για τα έργα Sugarwater σε χορογραφία του και μουσικού Stephen Shropshire και Prelude & Strange Attractors ΙΙ σε χορογραφία του ιδιοφυή Stephen Petronio.

Η πρώτη χορογραφία χαρακτηρίζεται από μουσικότητα και λυρισμός. Είναι ένας \”ποιητικός χορός\” σε νέο μουσικό έργο, που βασίζεται στη Μουσική των Νερών του Χέντελ.

Η χορογραφία του Stephen Petronio χαρακτηρίζεται από έντονη \”σωματικότητα\”, σε μουσική Placebo με φωνητικά του Ντέιβιντ Μπάουι και κουστούμια της Tanya Sarne of Ghost.

H ομάδα Diversions που φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια προσφοράς στο χορό, ιδρύθηκε το 1983 από τον Roy Campbelloore και την Ann Sholem, που είναι και σήμερα η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της και καθιερώθηκε σαν μία εμπνευσμένη, υψηλού επιπέδου ομάδα χορού.

Παρουσιάζει έργα που παραγγέλνει σε διεθνώς αναγνωρισμένους χορογράφους και εξερευνά με επαγγελματισμό και αφοσίωση την τέχνη του χορού. Περιοδεύει στην Ουαλία, την Αγγλία και όλο τον κόσμο. Από το 2004 εδρεύει στο Wales Millennium Centre σε ένα από τα καλύτερα κέντρα χορού στην Ευρώπη, το Diversions Dance House.

Επιπλέον το Κέντρο Τεχνών στο ACS, διοργανώνει και σεμινάριο με την ομάδα για σπουδαστές χορού το Σάββατο 29 Μαρτίου 11.00-13.00.Πληροφορίες: Κέντρο Τεχνών στο ACS, τηλ. 210 6393341

info
Ωρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 25, 15 ευρώ (φοιτητικό-παιδικό)
Προπώληση Εισιτηρίων:
Online προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας www.artscenter.gr, www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας 210 72 34 567
Από τα Εκδοτήρια: Ticketservices Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Κέντρο Τεχνών στο ACS Γαρυττού 53, Χαλάνδρι 210 6293341
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-17.00