Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει το Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2014, το οποίο θα έχει διάρκεια 3 μήνες και θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα, με εναρξη την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στις 17.00.

Θα δοθούν στους μαθητές τα κατάλληλα εργαλεία-τεχνικές για να προχωρήσουν στη δημιουργία του δικού τους ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το Σεμινάριο θα συμπληρωθεί με την παροχή των απαραίτητων βασικών γνώσεων στους μαθητές της ιστορίας και των σχολών του ντοκιμαντέρ μέσω σύντομων εισηγήσεων και της προβολής αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών στον προτζέκτορα.

Το Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ εκτός από την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από κάθε μαθητή, θα καταπιαστεί με ένα φιλόδοξο πρότζεκτ συλλογικής δημιουργίας ντοκιμαντέρ, που θα επιχειρήσει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο χώρο του Κινηματογράφου και του Πολιτισμού γενικότερα.

Το πρώτο μάθημα είναι ανοιχτό για όσους ενδιαφερόμενους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τη συμμετοχή τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να το αποφασίσουν έως το τέλος του μαθήματος.