Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola) αποκάλυψε ότι ξανάγραψε το σενάριο της επερχόμενης ταινίας του, «Megalopolis», 300 φορές.

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών στα μέσα του μήνα.

Ο Κόπολα εργαζόταν επί δεκαετίες για την ταινία «Megalopolis» και τελικά αποφάσισε να τη χρηματοδοτήσει μόνος του με 120 εκατομμύρια δολλάρια πουλώντας μερίδιο της επιχείρησης του οινοποιείου του για να το επιτύχει.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ ολοκληρώθηκε τελικά και είναι η πρώτη ταινία του Κόπολα που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από μία δεκαετία, από το φιλμ «Twixt» το 2011.

Εν μέσω των καθυστερήσεων στη μακρά διαδικασία παραγωγής, ο Κόπολα κατέληξε να ξαναγράφει το σενάριο για την ταινία εκατοντάδες φορές.

«Θυμάμαι μια φορά πήρα 130 λευκές σελίδες και έβαλα τίτλο με έντονη γραμματοσειρά ανακοινώνοντας με τόλμη την ταινία “Megalopolis” του Φράνσις Φορντ Κόπολα» ανέφερε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος και κάτω από αυτό, «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», σε δηλώσεις του στο Vanity Fair.

Ο Κόπολα παραδέχθηκε πως προσποιήθηκε πως δεν ήταν εντελώς κενό, και το ζύγιζε στα χέρια του για να φανταστεί πώς θα ήταν μια μέρα και να πιστέψει ότι μια μέρα θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Στη συνέχεια, μόλις είχε ένα προσχέδιο, πρέπει να το ξαναέγραψε 300 φορές, ελπίζοντας ότι κάθε επανεγγραφή θα το βελτίωνε, έστω και κατά μισό τοις εκατό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Gerald Geronim, “Francis Ford Coppola 2011 CC”, via Wiki Commons

Διαβάστε επίσης:

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στο διαγωνιστικό τμήμα με την ταινία “Megalopolis”