Σαράντα έτη τραγουδοποιίας θα γιορτάσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις 8 Ιουλίου και 3 Αυγούστου (νέα ημερομηνία*) στο Ηρώδειο μαζί με πολλούς αγαπημένους φίλους. Η επετειακή αυτή συναυλία θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα τραγούδια από την δισκογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη, με μια σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά.

Μια διήμερη γιορτή, ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, συνοδοιπόρους και μη. Καλεσμένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι ΦΑΤΜΕ, η Ρένα Μόρφη και οι Μουσικοί του Κουτιού, ενώ θα συμμετάσχουν, επίσης, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η Χορωδία Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Ακολουθεί σημείωμα του Νίκου Πορτοκάλογλου

«Σαράντα χρόνια διαδρομή και μοιάζουν μόνο μια στιγμή
Μια ανάσα, μια γιορτή κι άντε πάλι απ’ την αρχή
Άντε πάλι απ’ την αρχή σαν το άγραφο χαρτί
Άντε καρδιά μου, άντε πάλι πρέπει να μάθεις κάτι πάλι
Κάτι καινούργιο, κάτι νέο κάτι πιο δύσκολο κι ωραίο
Ναι, κάτι δύσκολο κι ωραίο σε θέλει ακόμα πιο γενναίο»

Το 2022 συμπληρώνονται 40 χρόνια από το ξεκίνημα της διαδρομής μου, την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Γιορτάζω λοιπόν αυτά τα γενέθλια με δυο μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο στις 8 και 6 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Απορώ κι εκπλήσσομαι -όπως όλοι μας όταν σβήνουμε κεράκια- με το πως πέρασαν σαν μια ανάσα αυτά τα 40 χρόνια που είναι μια ολόκληρη ζωή. Μια ζωή που μέχρι τώρα ήταν πλούσια και περιπετειώδης, πότε απολαυστική και πότε ζόρικη, αλλά πάντα απρόβλεπτη και συναρπαστική.

Μπορεί να ενθουσιάστηκα και να απογοητεύτηκα πολλές φορές αλλά σίγουρα δεν βαρέθηκα ποτέ. Και ομολογώ πως δεν έχω καμία πρόθεση να τα παρατήσω ακόμη για να ξεκουραστώ γιατί η δημιουργία και το μοίρασμα των καρπών της μαζί σας μου δίνει πάντα σκοπό και νόημα. Δεν θα απαλλαχτείτε εύκολα από μένα.

Αυτή η γιορτινή συναυλία λοιπόν στο Ηρώδειο θα είναι μια σύγχρονη ματιά σε όλη μου την διαδρομή από το 1982 μέχρι σήμερα. Από τους Φατμέ μέχρι το Μουσικό Κουτί. Από τα πρώτα νεανικά μου τραγούδια μέχρι τα πιο πρόσφατα της ωριμότητας.

Θα έχω την χαρά να μοιραστώ την σκηνή με τρεις μπάντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία μου: Τους Φατμέ, με τους οποίους δεν έχουμε εμφανιστεί ποτέ δημοσίως από τότε που διαλυθήκαμε το 1989, την Μπάντα του Κουτιού, συνεργάτες μου τα δύο τελευταία χρόνια στην εκπομπή που δημιούργησα στην ΕΡΤ1 και τέλος την σημερινή μου μπάντα, τους Ευγενείς Αλήτες, με τους οποίους ετοιμάζουμε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κοντά μου επίσης θα είναι δυο σημαντικοί συνεργάτες που ερμηνεύουν τραγούδια μου, ο σταθερός συνοδοιπόρος Βύρων Τσουράπης και η εξαιρετική Βίκυ Καρατζόγλου που με συνοδεύουν και σε όλη την καλοκαιρινή περιοδεία.

Τέλος, έκτακτοι καλεσμένοι μου θα είναι η αγαπημένη μου παρτεναίρ στο Μουσικό Κουτί, η Ρένα Μόρφη και ο μεγάλος δάσκαλος όλων μας, ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο άνθρωπος που υπήρξε η έμπνευση και η αιτία που έγινα μουσικός και έφτασα να γιορτάζω σήμερα τα 40 χρόνια μου στο Ηρώδειο.

Σας περιμένω με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία στην γιορτή μου.

-Νίκος Πορτοκάλογλου

Photo Credit: Πάνος Γιαννακόπουλος

* Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου “40 χρόνια – Εφ’ όλης της ύλης” που αναβλήθηκε λόγω βροχής στις 9 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 3 Αυγούστου.

Παρακάτω οδηγίες και διευκρινίσεις για τους κάτοχους εισιτηρίων:
Τα εισιτήρια τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί ισχύουν κανονικά και για την νέα ημερομηνία 3 Αυγούστου. Σε περίπτωση αδυναμίας να παρευρεθείτε στην νέα ημερομηνία, παρακαλούμε ενημερώστε το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων με έναν από τους παρακάτω τρόπους μέχρι και τη Δευτέρα 25/7/2022 προκειμένου να γίνει η επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων σας. Ακυρώσεις αγορασμένων εισιτηρίων δε θα πραγματοποιούνται μετά την ημερομηνία αυτή.

Τρόποι επικοινωνίας για την επιστροφή του αντιτίμου:
1. Email στο tickets@aefestival.gr, με subject “Επιστροφή Πορτοκάλογλου” και είτε τον κωδικό του εισιτηρίου είτε συνημμένα τα εισιτήρια
2. Τηλέφωνο στο 2103222720 Δευτέρα με Παρασκευή 10.00-17.00 και Σάββατο 10.00-15.00
3. Στα Ταμεία Πεσμαζόγλου Δευτέρα με Παρασκευή 10.00-18.00 και Σάββατο 10.00-15.00
4.Όσοι έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και επιθυμούν ακύρωση των εισιτηρίων τους, αυτή θα πραγματοποιείται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (ημέρες και ώρες λειτουργίας εδώ). Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια με μετρητά από το δίκτυο μεταπωλητών, θα πρέπει να αποστείλουν στο tickets@aefestival.gr ΙΒΑΝ τράπεζας εσωτερικού.

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα για το 2022