Ένα από τα πιο “hot” ονόματα της jazz σκηνής, η Sara Gazarek έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live στη σκηνή του GAZARTE, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Η Sara Gazarek ξεχωρίζει όχι μόνο για το φωνητικό της ταλέντο αλλά και για την προσωπικότητά της η οποία είναι έκδηλη στο μουσικό αποτέλεσμα. Κρατώντας τα βασικά στοιχεία της παραδοσιακής jazz εντάσσει με τον δικό της τρόπο σύγχρονα στοιχεία τόσο σε επίπεδο σύνθεσης όσο και ερμηνείας δίνοντας έναν πολύ ενδιαφέροντα ήχο και δημιουργώντας το απόλυτο soundtrack με αγαπημένα jazz standards. Περπατώντας στα μονοπάτια της Ella Fitzgerald, μαγνητίζει το κοινό και μετατρέπει κάθε της live σε μία μοναδική εμπειρία.

H αγάπη της για την jazz ξεκίνησε την εποχή του Λυκείου όταν ο διευθυντής του σχολείου Scott Brown, ένας από τους σημαντικούς μέντορές της στην πορεία, την έστρεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Η στιγμή στην οποία της έγινε ξεκάθαρο ότι έπρεπε να ασχοληθεί με αυτή τη σκηνή ήταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νέα Υόρκη για το διαγωνισμό “Essentially Ellington Competition”, από το Lincoln Center Jazz Orchestra όπου της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο “Ella Fitzgerald Charitable Foundation Vocal Soloist”. Μέχρι το 2003, ο κόσμος άρχισε να ανακαλύπτει το ταλέντο της κερδίζοντας το εκλεκτό βραβείο “Downbeat Student Music” ως “Outstanding Collegiate Jazz Vocalist”, μία διάκριση που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Concord Jazz Festival Tour (με τους: Oleta Adams, Karrin Allyson και Diane Schuur). Το λανσάρισμα του “Blossom & Bee” σηματοδοτεί την πορεία της και τη θέση της με έναν ήχο και concept το οποίο διαρκώς εξελίσσεται.

Σε μία “κοινότητα” με εξαιρετικά ταλαντούχους νέους ερμηνευτές, η Sara Gazarek ξεχωρίζει σαν μία “extravagant” περίπτωση. Χαρισματική, με την πανέμορφη, “ημιδιαφανή” φωνή της, το εξαιρετικό “pitch” και την εύπλαστη αίσθηση του χρόνου, η Sara Gazarek καταφέρνει να προκαλέσει την αυστηρή πειθαρχία με έναν πιο γλυκό ήχο, επενδύοντας με έντονο συναίσθημα και λυρισμό σε κάθε κομμάτι που ερμηνεύει.

Οι Κυριακές στο GAZARTE, έχουν χρώμα… jazz!