Η αντιδικτατορική της δράση, οι επιτυχημένες συμμετοχές της σε όλα τα αθηναικά και μη θέατρα ,η κοινή της πορεία με τον Κώστα Καζάκο, συντέλεσαν έναν βίο πολυπόθητο, με βασιλική κορόνα την ανεξίτηλη στον χρόνο προσωπικότητα της. Τα χαρακτηριστικά της ανοιχτόχρωμα μάτια, θα μείνουν πάντοτε ζωντανά στις καρδιές όσων την γνώρισαν μέσα από την τέχνη της.

Μεγαλώσαμε πια!
Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις παρέα με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις τίποτα να πάρεις. Εγώ χρειάζομαι ανθρώπους που να μου αρέσει να τους ακούω να συζητάνε.
Να συζητάνε με πάθος για ποίηση, για πολιτική, για λογοτεχνία, για κινηματογράφο, για θέατρο.
Και να γεμίζει το σπίτι φωνές, γνώσεις, πάθος και απόψεις.
Ανθρώπους ξύπνιους και καλλιεργημένους, που ξέρω ότι μου λένε την αλήθεια, ακριβώς γιατί δεν έχουν κανένα λόγο να μου πούνε ψέματα.
Κι εγώ την αλήθεια την λατρεύω.
Όποιος απομακρύνεται από την αλήθεια, οδεύει προς τον θάνατο.
Τον όποιο θάνατο.

Λένε πως τα λόγια, καμία φορά δεν αρκούν. Και είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε, έναν άνθρωπο που αγάπησε την ζωή, όπως και η ζωή την ίδια, που έζησε με πάθος, που δημιούργησε, που ενέπνευσε, που έδωσε αγώνες για την ελευθερία, που δεν υπολόγισε το βαρύ τίμημα των αξιών της. Είναι δύσκολο λοιπόν, με λέξεις, να μιλήσουμε για την Τζένη Καρέζη. Κρατάμε όμως στα βάθυ της ψυχής μας τα λόγια της.