Μετά την έκθεση Vers de Nouveaux Rivages που εγκαινιάστηκε σστο Μουσείο Maillol στο Παρίσι, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η συλλογή Κωστάκη συμμετέχουν σε μια ακόμα διεθνή έκθεση, με τίτλο Rodchenko & Popova: Defining Constructivism που θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο. Η έκθεση διερευνά τη δουλειά και την σχέση δυο εκ των πιο  σημαντικών καλλιτεχνών της Ρωσικής Πρωτοπορίας, του Aleksandr Rodchenko και της Liubov Popova. Η έκθεση ξεναγεί το κοινό σε μια εικαστική διαδρομή με αφετηρία το 1917 – χρονιά της Οκτωβριανής Επανάστασης – και μέχρι το 1929 και παρουσιάζει τις αισθητικές προτάσεις των δυο καλλιτεχνών που διαμόρφωσαν το μέλλον της Ρωσικής Τέχνης.

Ο Aleksandr Rodchenko και η Liubov Popova αποδείχτηκαν βασικοί πρωταγωνιστές του κινήματος του Κουνστρουκτιβισμού, απέρριψαν την ιδέα της τέχνης για την τέχνη και εκφράστηκαν υπέρ μιας τέχνης που θα συμμετείχε στην διαμόρφωση της αισθητικής της επανάστασης και της καθημερινής ζωής του νέου ανθρώπου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 350 έργα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται σχέδια υφασμάτων, καμβάδες από τη σειρά των Ζωγραφικών Αρχιτεκτονημάτων της Popova, κινηματογραφικές αφίσες, κοστούμια και σκηνικά του Rodchenko. Ενδεικτικά αναφέρονται οι αφίσες για την κλασική ταινία Το Θωρηκτικό Ποτέμκιν σε σκηνοθεσία Σεργκέϊ Αϊζενστάιν το 1925.