Ο Τζορτζ Μάικλ (George Michael), η Κέιτ Μπους (Kate Bush), η Σίντι Λόπερ (Cyndi Lauper) και η Μίσι Έλιοτ (Missy Elliott) να βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους για το «Rock & Roll Hall of Fame» του 2023.

Οι White Stripes, οι Iron Maiden, οι Joy Division/New Order, η Σέριλ Κρόου (Sheryl Crow), ο Γουίλι Νέλσον (Willie Nelson), οι Rage Against the Machine, οι Soundgarden, οι Spinners, οι A Tribe Called Quest, και ο Γουόρεν Ζέβον (Warren Zevon) συμπληρώνουν τη λίστα με τα αποτελέσματα ν΄ανακοινώνονται τον Μάιο.

«Αυτή η αξιοσημείωτη λίστα υποψηφίων αντικατοπτρίζει τους διαφορετικούς καλλιτέχνες και τη μουσική που το «Rock & Roll Hall of Fame» τιμά και γιορτάζει», δήλωσε ο John Sykes, πρόεδρος του Ιδρύματος «Rock & Roll Hall of Fame» και συνεχίζει. «Αυτοί οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τους δικούς τους ήχους που επηρέασαν γενιές και αμέτρητους άλλους που ακολούθησαν τα βήματά τους».

Σημειωτέον ο κανόνας επιλογής των υποψηφίων υπαγορεύει τον εκάστοτε καλλιτέχνη να έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος της υποψηφιότητας.

Είναι η πέμπτη υποψηφιότητα για τους «Rage Against The Machine», η τέταρτη για την Κέιτ Μπους και τους Spinners και η δεύτερη για τα συγκροτήματα «Iron Maiden» και «A Tribe Called Quest».

Πηγή: ΑΠΕ & ΜΠΕ