Το μεγάλο οπτικοακουστικό φεστιβάλ μουσικής και σύγχρονης τέχνης της Βόρειας Ελλάδας «Reworks Festival 2010»

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην φετινή του έκδοση, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει πάνω από 70 καλλιτέχνες και σχήματα σε 5 μουσικούς και εικαστικούς χώρους μέσα σε 48 ώρες.

στον πολυχώρο “ΒΙΛΚΑ“ και υπόσχεται να καταστήσει και φέτος τη Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης για τους φίλους της μουσικής και της τέχνης από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. 

Pop, electronica, alternative, techno, house, funk, soul, disco, freestyle, hip hop, ambient, IDM και electro παρουσιάζονται εκτενώς μέσα από dj sets και live εμφανίσεις, εγκαταστάσεις, visuals και εκθέσεις, συνθέτοντας το μουσικο-εικαστικό παζλ του φετινού Reworks. Μεγάλοι καλλιτέχνες που μεσουρανούν στην παγκόσμια  μουσική σκηνή αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και παρουσιάζουν την δουλειά τους στις 5 διαφορετικές σκηνές του Reworks, παρουσιάζοντας καινοτόμα projects.

Τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών

Fischerspooner (H.Π.Α ), Sven Vath (Γερμανία), Miss Kittin (Γαλλία), Parov Stelar & Βand (Αυστρία) Autechre (Ην. Βασίλειο), Μodeselektor & Apparat & Pfandfinderei present MODERAT (Γερμανία), Agoria (Γαλλία)
Dr. Lektroluv (Bέλγιο), Kraak and Smaak  (Ολλανδία) Heidi (BBC Radio 1, Καναδάς), Βyetone (Γερμανία)  Cayetano Soundsystem, (Ελλάδα), Μεσιέ Μινιμάλ (Ελλάδα), ISON (Ελλάδα)

Brendan Perry (Dead Can Dance , UK )

The Gaslamp Killer ( GLK, USA )

GonjaSufi ( Warp records, USA )

David Labeij ( Remote Area , NL )

Basement Freaks ( Jalapeno, GR )

Love4all Soundsystem ( Samurai, UK )

Robin Ordell ( Half Baked , UK )

Electron Presents:
Schnautzi ( Electron, CH )
Mimetic ( Ant-zen, FR )

Moscow ( Endless Flight, UK )

Sillyboy ( Just Gazing, GR )
Lilis Bros ( Just Gazing, GR )

Expert Medicine ( Sound of Everything, GR )

Nikos ( NON, GR )

Stojche ( Liebe Detail, FYR)

Red Bull Academy Presents:
Mari.cha ( Higher Love, GR )

Cassegrain ( Microwave, GR )

Espeekay ( GR )

Mr. Statik ( Bpitch, GR )

May Roosevelt ( Coo, GR )

Nikola Gala ( Rekids, GR )

Stratos & Pascal B ( Fabrika, Greece )

Darktom & George Adi ( NON, GR )

DJ Skone ( GR )

D-os ( Traum, GR )

Tony G ( GR )

Ninewest  ( GR )

John Zaf ( GR )

Dim.ad vs Jaymod ( GR )

Chris Tek & Peter Dub ( GR )

Music For all!

και… Art for All, για να μην ξεχνάμε την άρρηκτη σχέση μουσικής και τέχνης που βρίσκεται στην καλύτερή της εκδοχή σε κάθε έκδοση του Reworks!
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το Reworks παρουσιάζει ένα κεντρικό μήνυμα το οποίο αποτελεί και την βάση πάνω στο μουσικό και εικαστικό σχεδιασμό του φεστιβάλ.  Το μήνυμα – μότο του Reworks για τη φετινή χρονιά, είναι ότι « Η μουσική είναι για όλους»  και μπορούμε πια να πούμε με σιγουριά πως το Reworks είναι ένα φεστιβάλ για…ΟΛΟΥΣ!

Ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλλου, κοινωνικού status, χρώματος. Γιατί τελικά όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην μουσική και την τέχνη και όλοι θα πρέπει να έχουμε δικαίωμα σε αυτές. Με βάση αυτό το μήνυμα, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει και μια σειρά πορτρέτων από ανθρώπους της πόλης κάθε ιδιότητας παράλληλα με το γενικό εικαστικό του.

Art… for all!
 Όσον αφορά στο κομμάτι της τέχνης, το Reworks θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση για την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και της dance σκηνής της Ελλάδας γενικότερα!  Ένα πλούσιο υλικό από τις αρχές του ‘90 μέχρι σήμερα, με posters, flyers, φωτογραφίες, video προβολές κ.ά. που θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, που θέλει να μάθει, να γνωρίσει ή ακόμη και να αναπολήσει μεγάλες μουσικές στιγμές της μουσικής.

Κι όλα αυτά από ένα φεστιβάλ, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της dance μουσικής – ιστορίας στην Ελλάδα. Κάθε μια από τις προηγούμενες εκδόσεις του Reworks, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ψυχαγωγία, ένα μεγάλο γεγονός – θεσμός της χώρας που για 5η συνεχή χρονιά συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα των « ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ». 
 
Και για του λόγου το αληθές…  Ο έγκυρος Βρετανογερμανικός μουσικός οδηγός RA κατέταξε στην 7η καλύτερη θέση των φεστιβάλ του κόσμου για τον Σεπτέμβρη του 2010 (6η θέση το 2009 και 8η θέση το 2008). Παράλληλα ψηφίστηκε ως το 3ο καλύτερο γεγονός των Βαλκανίων στα SEEME Awards.