Καλεσμένοι ομιλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και προτζεκτ πάνω στην μουσική, τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την ψηφιακή κουλτούρα και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα που διαμορφώνουν το μέλλον του πολιτιστικού οικοσυστήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Grandbrothers w/ Thessaloniki City Symphony Orchestra

Το Reworks Agora με τιμή παρουσιάζει ένα ειδικό πρότζεκτ σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα στο χώρο της σύγχρονης κλασσικής μουσικής οι Grandbrothers θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά παγκοσμίως την πολυαγαπημένη τους μουσική τους με ένα Ορχηστρικό σύνολο 18 οργάνων ειδικά για το Reworks και θα την αποδώσουν σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Reworks Agora.

Το μουσικό υπόβαθρο και οι φιλοσοφίες των Erol Sarp και Lukas Vogel συνδέθηκαν μαζί για να σχηματίσουν τους Grandbrothers. Οι δυο τους συνδυάζουν την κλασική σύνθεση με τους μοντέρνους, πειραματικούς τρόπους παραγωγής και ηχητικού σχεδιασμού.

Το δίδυμο έχει διαφορετικούς ρόλους: ο Sarp, εκπαιδευμένος μουσικός της τζαζ, παίζει πιάνο, ενώ ο Vogel βρίσκεται δίπλα διαμορφώνοντας και σμιλεύοντας επιδέξια τον ήχο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα που ο ίδιος σχεδίασε. Οι μοναδικές εμφανίσεις των Grandbrothers αναπαράγουν τη διαδικασία με την οποία το ντουέτο δημιούργησε τα δυο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα. Το αντισυμβατικό στήσιμο επί σκηνής δημιουργεί την αίσθηση ότι παρακολουθείς μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε πιάνο. Καμία εμφάνιση δεν είναι ίδια με την άλλη.

Κλασικό, αλλά προσανατολισμένο προς το μέλλον, εκφραστικό και συναισθηματικό, το ακαταμάχητο μουσικό σύμπαν των Grandbrothers θα αποκαλυφθεί φέτος σε μια από τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις στην ιστορία του Reworks Festival και Reworks Agora.


Διαβάστε επίσης:

Τα νέα ονόματα στο line-up του Reworks Festival 2018