Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και της παρουσίασης στο κοινό Ελλήνων μουσικών διεθνούς φήμης, σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας του Γιάννη Ανδρόνογλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 12.00, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα του Ιταλού συνθέτη Carlo Domeniconi, επηρεασμένα από τη μουσική της Ανατολής και έργα του Γιάννη Ανδρόνογλου, εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. 

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι απόφοιτος των τάξεων Β. Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας) και Κ. Κοτσιώλη (δίπλωμα σολίστ), πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg (Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo). Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει χαρακτηριστεί από τον ιταλικό τύπο ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» και ως «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το αμερικανικό περιοδικό Soundboard.

Πρόγραμμα συναυλίας

1.Variations on an Anatolian folksong- Carlo Domeniconi

2.Κoyunbaba Suite op. 19- Carlo Domeniconi (1947)

3.Travelling- Yiannis Andronoglou

4.Fantasia on a Thracian folksong- Yiannis Andronoglou

5.Mandilatos Impressions- Yiannis Andronoglou

6.Crete (siganos)- Yiannis Andronoglou

Στα έργα 3, 4, 5, 6 συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Μπλέτσος (βιολί) και

Δημήτρης Ντάκας (bedir).

Τα προαναφερθέντα έργα συμπεριλαμβάνονται στο album “Yiannis Andronoglou- Travelling” που κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία «Αεράκης-Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι-Σείστρον».