Η συγγραφέας Νίνα Ράπη, που διέπρεψε στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου (Gielgud,Soho, Lyric & Southbank Centre…), μιλάει για τους σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας της, για τη σχέση που διατηρεί με την αγγλική όπως και με την ελληνική γλώσσα, για τα πρόσωπα και τις σκιές που κατοικούν τον λογοτεχνικό της κόσμο.
 

Το «Εργαστήρι» αυτό έχει για μας μια ιδιαίτερη σημασία: επειδή το έργο της παραμένει ακόμα σχετικά άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό˙ επειδή η συγγραφέας  επέλεξε πρόσφατα να επιστρέψει στην Ελλάδα, τη στιγμή που πολλοί επιλέγουν ακριβώς τον αντίθετο δρόμο˙ επειδή ο λόγος και η τεχνική της είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με μία από τις πιο ζωντανές εστίες θεατρικής γραφής του κόσμου, το Λονδίνο.
 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα αναγνωσθούν αποσπάσματα από τα κύρια θεατρικά της έργα.
 

Η Νίνα Ράπη κατάγεται από την Καστοριά. Έγραψε τα περισσότερα της έργα (Kissthe Shadow, Edgewise, Reasons to Hide, Angelstate, Lovers, Dreamhouse, Dance ofGuns, Ithaka, όπως και μονόπρακτα, μονολόγους και διηγήματα) στην αγγλική γλώσσα.  Πολλά από τα κείμενά της έχουν βραβευτεί, ανέβει ή παρουσιαστεί στην Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πορτογαλία, την Ινδία. Στην Ελλάδα, πήρε μέρος, το 2010, στις « Αναγνώσεις » του Εθνικού Θεάτρου.
Δίδαξε δημιουργική γραφή στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich, και πραγματοποίησε πρόσφατα  ένα σεμινάριο συγγραφής στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Υπήρξε επίσης για χρόνια αρχισυντάκτρια του πρωτοποριακού περιοδικού BrandLiterary Magazine.

www.nina-rapi.com