Επτά χρόνια δισκογραφικής βύθισης των Smashing Pumpkins είναι υπεραρκετά, αλλά φρονώ ότι άξιζε αυτή η πολυετής αναμονή για το νέο τους έβδομο επίσης κατά σειρά album.

Επτά χρόνια δισκογραφικής βύθισης των Smashing Pumpkins είναι υπεραρκετά, αλλά φρονώ ότι άξιζε αυτή η πολυετής αναμονή για το νέο τους έβδομο επίσης κατά σειρά album.

Ο frontman της band Bill Corgan, χρησιμοποιεί σαν πτυελοδοχείο το Αμερικάνικο καθεστώς, κατακεραυνώνοντας το. Αν αυτές είναι οι ειλικρινείς προθέσεις του, τότε τον βρίσκω υπερβολικό, αν το κάνει για να γεμίσει με περισσότερα μαρουλοδόλλαρα τις τσέπες του, τότε οι οπαδοί του θα χρειαστούν τόνους από ροδόνερο για να ξεπλύνουν την ντροπή τους.

Ο πρώην κιθαρίστας James Iha καθώς και η μπασσίστρια Darcy λησμονήθηκαν προφανώς, αφού δεν προσκλήθηκαν για την επανένωση της band, αλλά οι αντικαταστάτες τους μια χαρούλα κάνουν τη δουλειά τους. Άλλωστε στο studio, οι ηχογραφήσεις γίνονται σχεδόν εξολοκλήρου από τον Corgan, όπου ο ίδιος παίζει όλα τα όργανα.

Ο πρώην ηρωινομανής drummer Chamberlain σε αντιδιαστολή με τους υπολοίπους προσκλήθηκε, ενώ διανύει περίοδο οργιαστικής φόρμας. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι στο 7 Shades Of Black, που παίζει παπάδες. Το μουσικό λυκαυγές του Zeitgeist είναι το γνώριμο των Pumpkins, δηλαδή ηχητικές μπουνιές χωρίς έλεος έως εγκεφαλικής αποσταθεροποίησης.

O 15άρης δίσκος, 12 τραγούδια συν 3 bonus tracks, είναι γεμάτος από επαρκείς βαμπιρικούς κοασμούς του Corgan, καθώς και alternative- goth-metal κροταλίσματα που σε μαγνητίζουν καθιστώντας σε, μουσικό υπνοβάτη.

Ξεχωρίζουν τα, 7 Shades Of Black, Starz, Neverlost, (Come On) Let’s Go, Stellar. Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει η ζωή σας αν τον αποκτήσετε, από την άλλη αντέχετε να χάσετε την μακρά επίγευση του;