Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, οι Dustbowl, οι Penny Dreadful και οι Sounds Like Barley θα συναντηθούν πάλι, στη σκηνή του An Club αυτή τη φορά.

Tο «Prairie & Rust: The Americana Sessions», όπως δηλώνει και ο τίτλος, είναι το Americana Festival της πόλης. Μια συλλογική μουσική σύμπραξη που σχηματοποιεί την συγκεκριμένη σκηνή του Αθηναϊκού underground. Μια ένωση φορτωμένη με την μουσική παράδοση της Americana & Alt. Country.

Special guests οι Psychedelic / Sitar Rock Pioneers και συντρόφοι: The Athenian Phanerothyme Conspiracy.

Line-up:

23.30 Dustbowl

22:30 Penny Dreadful

21:30 Sounds Like Barley

Special Psychedelic Guests:

21:00 The Athenian Phanerothyme Conspiracy

Dustbowl:

The Local Alt. Country- Rock Pioneers! Δημιουργήθηκαν το 2006 και μέσα από τις δεκάδες εμφανίσεις τους, τους δίσκους τους και τις “παροιμιώδεις” πλέον μεταμορφώσεις τους έσπασαν τα όποια ταμπού για τις μουσικές επιλογές τους παίζοντας με το ρίσκο της ίδιας τους υπόστασης. Χαρακτηριστική η super cult εμφάνιση τους στο Μέγαρο Μουσικής!!!

Μόλις τελείωσαν τις ηχογραφήσεις για το αναμενόμενο νέο άλμπουμ τους: “The Great Fandango”, το οποίο σηματοδοτεί την νέα προσέγγιση της μουσικής τους, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν: Mother – Earth Rock.

Penny Dreadful:

Δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010. Το γκρουπ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων φρίκης του 19ου αιώνα τα οποία κόστιζαν μία πένα.

Με εκρηκτικές εμφανίσεις και έντονες αναφορές στην Outlaw Country και στην Americana, οι Penny Dreadful μπολιάζουν τον ήχο τους με επιρροές από το αυστραλέζικο Post Punk, για να αφηγηθούν ηλεκτρικές ιστορίες, φερμένες από τους δαιδαλώδεις βάλτους της Λουιζιάνα και τα συννεφιασμένα λιβάδια της Βορείας Ντακότα.

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Deadwood”, ένα αριστουργηματικό άλμπουμ – ορόσημο για την local underground σκηνή και όχι μόνο.

Το δεύτερο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Sounds Like Barley:

Δημιουργήθηκαν το 2011 και έκτοτε αρνούνται να ενταχθούν στο όποιο social media κατεστημένο κρατώντας ένα μυστηριακό προφίλ που ταιριάζει απόλυτα με το Desert-Bound κιθαριστικό στυλ τους. Το ομώνυμο E.P. τους είναι ένα μικρό διαμάντι!

The Athenian Phanerothyme Conspiracy:

Psychedelic / Sitar Rock Band που δημιουργήθηκε το 2015. Πήραν το όνομά τους παραφράζοντας μια έννοια του Aldus Huxley. Ότι πιο ξεχωριστό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα…Stargaze Acid – Rock!!!