Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ του «bon voyage», το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές στην αγγλική εταιρεία unlabel και μετά από δύο ep\’s, τρεις split κυκλοφορίες και αρκετές συμμετοχές σε συλλογές, σε εταιρείες όπως chat blanc, duotone, bsbta, τη δική του sound in silence και πολλές άλλες, ο absent without leave επιστρέφει με νέο album!

Ο absent without leave επιστρέφει με νέο άλμπουμ, με τίτλο postcards from nowhere, το οποίο κυκλοφορεί από τη νεοσύστατη αγγλική εταιρεία distant noise records και αναμένεται με ανυπομονησία!

Το album είναι χαλαρωτικό, μελαγχολικό αλλά και αισιόδοξο ταυτόχρονα, έχοντας πάντα μια αύρα ονείρων, νοσταλγίας και ρομαντισμού. Είναι μια μίξη κινηματογραφικού ambient ήχου, «γλυκού» shoegaze και μελωδικού post-rock.

Προσεγμένες κιθάρες, διακριτικά drum machines, αιθέρια keyboards, μεταλλόφωνα με μια αίσθηση νανουρίσματος, τσέλο, λούπες, samples και άλλα όργανα, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα album πλούσιο σε ατμοσφαιρικά ηχητικά τοπία και «ζεστασιά».

Οι συνδυαζόμενες επιρροές εκτείνονται από τις ονειρικές μελωδίες καλλιτεχνών όπως οι piano magic, hood, slowdive και july skies, μέχρι τις ατμόσφαιρες των sigur ros, yellow6 και labradford αλλά και τον πειραματισμό των godspeed you! black emperor και bark psychosis.

Το album αποτελεί μέρος μιας σειράς από 12 cds τα οποία θα κυκλοφορήσει η distant noise records μέσα στο 2008, ένα κάθε μήνα.

Αλλοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη σειρά είναι οι televise (ex-slowdive), yellow6, jessica bailiff, the static silence (μέλη των air formation, experimental aircraft, eau claire…), schengen καθώς και αρκετοί άλλοι.

Τα 11 πρώτα cds της σειράς θα είναι ολοκληρωμένα albums των καλλιτεχνών που συμμετέχουν ενώ το 12ο θα περιέχει remixes που θα έχουν κάνει όλοι οι καλλιτέχνες, ο κάθε ένας σε ένα κομμάτι κάποιου άλλου.

Το artwork της σειράς επιμελήθηκε ο Ben Curzon (planet mu, make mine music) και τα εξώφυλλα των 12 cds ενωμένα όλα μαζί θα σχηματίζουν μια μεγάλη εικόνα.

Ο absent without leave έχει συνεργαστεί για split κυκλοφορίες με καλλιτέχνες όπως οι yellow6, kimonophonic κ.ά. και αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω σε ένα split album με τους Ιταλούς port-royal. Έχει παίξει live με πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων οι piano magic, mum και manyfingers, και η μουσική του έχει παιχτεί παγκοσμίως από ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως BBC 6 Music, Resonance FM κ.ά.

links:
www.myspace.com/geezertek
http://www.distantnoiserecords.co.uk/
www.myspace.com/distantnoiserecords