Θέατρο - Χορός / Νέα

Πολύ καλά στο Θέατρο Εξαρχείων

Το Θέατρο Εξαρχείων φιλοξενεί για τη φετινή θεατρική σεζόν μια όμορφη και συγκινητική κωμωδία για τις σχέσεις μάνας – κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια,…

Το Θέατρο Εξαρχείων φιλοξενεί για τη φετινή θεατρική σεζόν μια όμορφη και συγκινητική κωμωδία για τις σχέσεις μάνας – κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και τον ρατσισμό.

Το έργο της σύγχρονης Αμερικανής συγγραφέως, Λίζα Κρον, με τίτλο Πολύ Καλά!, ξεκίνησε την πορεία του το 2004 από το περίφημο Public Theater της Νέας Υόρκης, και στη συνέχεια ακολούθησε το ACT του Σαν Φρανσίσκο το 2005 και το 2006 με μεγάλη επιτυχία το Μπρόντγουεϊ.

Έχει δύο υποψηφιότητες για βραβεία Τόνυ, αλλά και Outer Critics Circle Award καθώς και Drama League Award για καλύτερο έργο της χρονιάς– και τώρα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με διάφορες παραγωγές σε όλη την Αμερική.

Η Λίζα Κρον έχει γράψει ένα «πολύ σοβαρό έργο για ζητήματα ψυχικής και σωματικής υγείας». Το μοιραίο λάθος της έγκειται στο ότι έχει κουβαλήσει επί σκηνής, ως ζωντανό παράδειγμα, τη μάνα της (μαζί με μια γωνιά του σπιτιού της), «έναν απίστευτα ενεργητικό άνθρωπο παγιδευμένο σ’ ένα ανήμπορο κορμί».

Καθώς η καημένη η Λίζα προσπαθεί να αφηγηθεί τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια που η ζωή της κυριαρχείται από κοινωνικούς αγώνες και φοβερές αλλεργίες, και πώς η ίδια τις ξεπέρασε κι έγινε καλά, η τρομερή Μαμά (με τη μεγάλη αντιρατσιστική δράση στο παρελθόν) κερνάει το κοινό κουλουράκια, πιάνει φιλία με τους ηθοποιούς του θιάσου, και γενικά αποδιοργανώνει την παράσταση με τις αθώες (;) παρεμβάσεις της.

Σ’ αυτό συμβάλλει και μια παλιά συμμαθήτρια που βασάνιζε τη Λίζα στο δημοτικό, η οποία κάθε τόσο ορμάει απρόσκλητη στην παράσταση. Στο μεταξύ οι ηθοποιοί αποφασίζουν ότι προτιμούν τη συντροφιά της Μαμάς απ’ το έργο της Λίζας, βγαίνουν από τους ρόλους τους κι επαναστατούν.

Μ’ αυτά και με άλλα  πολλά, το προσεκτικά οργανωμένο θεατρικό οικοδόμημα της Λίζας τινάζεται στον αέρα, καθώς η ίδια αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το μυστικό για να είναι κανείς καλά κρύβεται στην ικανότητά μας να αποδεχτούμε τους άλλους και ν’ αγκαλιάσουμε τις αντιφάσεις της ζωής.

Το Θέατρο Εξαρχείων θα συνεργαστεί την ερχόμενη σεζόν με την Ελένη Γερασιμίδου, η οποία θα υποδυθεί την τρομερή Μαμά του Πολύ Καλά!, στο ρόλο της Λίζας Κρον η  Αννίτα Δεκαβάλλα,  που έχει κάνει και τη μετάφραση, ενώ υη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Βουτέρης και τη μουσική ο Πλάτων Ανδριτσάκης.

Θέατρο - Χορός / Νέα

Πολύ καλά στο Θέατρο Εξαρχείων

Μια παιχνιδιάρικη συγκινητική κωμωδία που θίγει τις σχέσεις μάνας –
κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και τον
ρατσισμό. Πρόκειται για το

Μια παιχνιδιάρικη συγκινητική κωμωδία που θίγει τις σχέσεις μάνας –
κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και τον
ρατσισμό. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο της σύγχρονης Αμερικανίδας Λίζας Κρον, με τίτλο Πολύ καλά το οποίο θα ανέβει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Εξαρχείων.

Το έργο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του το 2004 απ’ το περίφημο Public Theater της Νέας Υόρκης, ακολούθησε το ACT του Σαν Φρανσίσκο το 2005, το 2006 πέρασε με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ –με 2 υποψηφιότητες για βραβεία Τόνυ, αλλά και Outer Critics Circle Award καθώς και Drama League Award για καλύτερο έργο της χρονιάς και τώρα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με διάφορες παραγωγές σε όλο τον κόσμο.

Οι εκπλήξεις κι οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη στο ιδιαίτερα εφευρετικό, αυτοβιογραφικό έργο της Κρον, μια κωμωδία ξεκαρδιστική αλλά και τρυφερή, για τις σχέσεις μάνας – κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και τον ρατσισμό.

Το Πολύ καλά! είναι ένα θεατρικό γλέντι που, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τις θεατρικές συμβάσεις, τελικά τις καταργεί.