Το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος κοιμάται απόψε»

από το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012.

«Κανείς» απαντούν οι άστεγοι έλληνες που έχουν κατακλύσει τις πλατείες της Αθήνας. Και είναι εκατομμύρια πια αυτοί, μια που το έργο παρακολουθεί τα δεινά μας σε λίγο πιο μελλοντικά χρονικά καρέ. Όσοι έχουν ακόμη στέγη πάνω απ\’ το κεφάλι τους, προσπαθούν να δραπετεύσουν με κάθε τρόπο. Οι πιο τυχεροί με κανένα αεροπλάνο κι η πλειονότητα με τη φαντασία και την ψευδαίσθηση. Όσο για το ιστορικό κέντρο της πόλης και την Ακρόπολη αυτά προστατεύονται σθεναρά απ\’ τα τζάνκια και τους εθνοσωτήρες.

Μια αστεία, άγρια, λυτρωτική κωμωδία για τα όσα ζούμε και θα ζήσουμε. Κοιτώντας όχι λοξά, αλλά κάθετα την πραγματικότητα που αν μη τι άλλο δεν πρόκειται να μας αφήσει να πλήξουμε ούτε δευτερόλεπτο από δω και πέρα.

Με κεντρικό μοτίβο ένα ακτιβιστικό δρώμενο συμπαράστασης στους αναξιοπαθούντες των Αθηνών, που έχουν διοργανώσει κάποιες ευαίσθητες κυρίες των βορείων προαστίων στο Λόφο του Στρέφη, παρακολουθούμε εκ παραλλήλου τις ιδιωτικές και μυστικές στιγμές πολλών διαφορετικών ελλήνων στα σπίτια και τις δουλειές τους.
 

Παίζουν, με αλφαβητική σειρά 
Λένα Γιάκα
Αγγελική Δημητρακοπούλου
Καλλιρρόη Μυριαγκού
Σήφης Πολυζωίδης

Κείμενο-σκηνοθεσία: Χρύσα Σπηλιώτη
Μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Τραγούδι: Νίκος Καρίμαλης
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Φωτισμοί: Κώστας Σταμούλης
Χορογραφίες: Άρτεμις Ιγνατίου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φοίβη Κωνσταντινίδου
Σκηνοθεσία video wall: Πηγή Δημητρακοπούλου