Η συναυλιακή πρόταση που «κλείνει» το μάτι αυτό το καλοκαίρι, έρχεται στις 7 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού και στις 8 Ιουλίου στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη.

Η συναυλιακή πρόταση που «κλείνει» το μάτι αυτό το καλοκαίρι, έρχεται στις 7 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού και στις 8 Ιουλίου στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη.

Επισκέπτονται για άλλη μια φορά τη χώρα μας για να μας μεταφέρουν από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου στη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του 30, από το εξωτικό Σαν Τροπέ ώς την μυστικιστική Κίνα.

Το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique» πούλησε πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ το δεύτερο άλμπουμ τους «Hang on Little Tomato» έμεινε για πάνω από 12 εβδομάδες μέσα στα 10 πρώτα των top 50 πολλών ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το τρίτο και πρόσφατο άλμπουμ τους «Hey Eugene» είχε ανάλογη τύχη αποσπώντας για άλλη μια φορά άριστες κριτικές.

Το δωδεκαμελές συγκρότημα, με μουσικούς από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ, δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τόμας Λόντερντέιλ, ως μια μικρή ορχήστρα τεσσάρων ατόμων με βάση το Πόρτλαντ του Ορεγκον.

Εκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ των Καννών, συνοδευόμενο από την Συμφωνική Ορχήστρα του Ορεγκον, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Εκτοτε οι Pink Martini άρχισαν να περιοδεύουν με τεράστια επιτυχία σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν, Λίβανο, όπου εμφανίζονταν είτε μόνοι τους, είτε συνοδευόμενοι από διάφορες ορχήστρες.

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο τους συναυλιακό προορισμό καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται. Μάλιστα, οι προηγούμενες συναυλίες τους ήταν sold out αποδεικνύοντας έτσι πως είναι και ένα από τα αγαπημένα γκρουπ των Ελλήνων.

info
Eναρξη: 9:30
Τιμές εισιτηρίων: Αθήνα 40 & πόρτα 45. Θεσσαλονίκη 35
Προπώληση: Αθήνα: Metropolis, Ticket House http://www.ticketservices.gr/
Θεσσαλονίκη: Metropolis, ΜΥΛΟΣ