Οι Picos Apicos & The Pina Coladas στήνουν το απόλυτο αποκριάτικο event στο Black Duck, την τελευταία Κυριακή των Αποκριών! Η \»Μαύρη Πάπια

μασκαρεύεται για να ξεφαντώσει με το live πρόγραμμα των Picos Apicos, που δένουν τα κλασικά rock \’n\’ roll από τα 50s με τα ελληνικά cult hits των 80s.

Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τον Little Richard έως τον Μπουλά και τον Γιοκαρίνη, με πρωτότυπες διασκευές και medley- μαζί με υλικό από το επερχόμενο πρώτο mini LP των \»Picos\». Το rock \’n\’ roll συναντάει upbeat reggae, ska, και funky ρυθμούς, σε μια συνταγή που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε live σε πάρτυ.

Αυτό το πάρτυ θα είναι βέβαια μασκέ- αυτό που δεν αλλάζει είναι ο χορός!

Οι Picos Apicos & the Piña Coladas σχηματίστηκαν το Μάιο του 2006 και από τότε πραγματοποιούν τακτικά εμφανίσεις σε live σκηνές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία (Πάτρα, Ιωάννινα, Εύβοια, Αίγινα, Ηλεία, Φωκίδα και αλλού). Έχουν επίσης συμμετάσχει σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις δήμων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων φορέων (\»Ήχοι του Δάσους\» \’09, \»Ώρα της Γης\» \’09, Artogether Festival \’08, \’10, Φεστιβάλ Α.Σ.Τ.Ο. Πάτρας \’08, Φεστιβάλ Ποδηλατών Πάτρας \’08).

Το live πρόγραμμα των Picos Apicos & the Piña Coladas έχει ως βασικούς άξονες τα κλασικά αμερικάνικα και βρετανικά rockabilly των 50s και τα cult κομμάτια της ελληνικής rock ‘n’ roll σκηνής του ’80. Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τον Little Richard έως τον Μπουλά και τον Γιοκαρίνη, με πρωτότυπες διασκευές και medley. Το rock \’n\’ roll συναντάει upbeat reggae, ska, και funky ρυθμούς, σε μια συνταγή που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε live σε πάρτυ.

Τον Αύγουστο του 2007, οι Picos Apicos & The Piña Coladas ηχογράφησαν ένα Demo EP στο Studio II, με τέσσερα covers από το live πρόγραμμά τους: “Blue Suede Shoes” του Elvis, “Good Golly Miss Molly” του Little Richard, «Νοσταλγός του Rock ’n’ Roll» του Γ. Γιοκαρίνη, και «Νεοέλληνας» του Τζίμη Πανούση.
To πρώτο single των Picos Apicos, η «Sexy Άντα», κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009 και διατίθεται ελεύθερα στο Internet. 

Πολύ σύντομα, οι Picos Apicos & The Piña Coladas θα κυκλοφορήσουν ένα νέο mini LP με original υλικό αλλά και διασκευές.

Picos Apicos & the Piña Coladas
Παναγιώτης Ζούγρος: Κιθάρα, Φωνή
Θέμος Ρίζος: Κιθάρα, Φωνή
Χρόνης Ηλιάδης: Μπάσο
Λάζαρος Ηλιάδης: Τύμπανα
Δήμητρα Αποστόλου: Πλήκτρα
Κατερίνα Ζούγρου: Κρουστά, Φωνητικά