Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 13:00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη την ίδια ημέρα στις 00:00 τα μεσάνυχτα

Με τον συμβολικό τίτλο “Up for Air” και μετά από μια μεγάλη περίοδο απομόνωσης, ο συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης πραγματοποίησε μια εμφάνιση με μεγάλη επιτυχία στο Symphony Space, στο Upper West Side του Μανχάταν.

Η συναυλία θα μεταδοθεί σε Α’ Τηλεοπτική μετάδοσή από την ERT World την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 13:00 και σε επανάληψη στις 00:00 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας. Η συναυλία θα μεταδοθεί την ίδια μέρα και από τη Φωνή της Ελλάδας, στις 16:00 και σε επανάληψη στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης θα είναι διαθέσιμη μέσω ERTFLIX από τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Είναι η πρώτη φορά που η ERT World μεταδίδει συναυλία Έλληνα δημιουργού που ζει στο εξωτερικό, επιχειρώντας να συστήσει το έργο καταξιωμένων δημιουργών της ελληνικής ομογένειας στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και ευρύτερα.

Ο Περικλής Κανάρης ανήκει στην παράδοση των Ελλήνων συνθετών που μελοποιούν ποίηση που ξεκίνησε από τη γενιά του ’60 και συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Τα τελευταία τραγούδια του είναι μελοποιήσεις ενός μεγάλου φάσματος ποιητών, από τον Κ. Καβάφη και τον T.S. Eliot στο Μάνο Ελευθερίου και τη νεότερη γενιά Ελλήνων στιχουργών. Σε αυτά περιλαμβάνονται και δικοί του στίχοι σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Το ρεπερτόριο του περιέχει επίσης τραγούδια άλλων συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν εμπνεύσει το συνθέτη σε βάθος χρόνου και παρουσιάζονται με τη δική του υπογραφή στην ενορχήστρωση.

Ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από τη μπάντα του που αποτελείται από μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της μουσικής σκηνής της Νέας Υόρκης όπως οι Gary Schreiner (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, πλήκτρα), Richard Hammond (μπάσο), Peter Douskalis (κιθάρες, λαούτο, βοηθός μουσικής διεύθυνσης) και Giancarlo DeTrizio (drums/κρουστά). Καλεσμένοι του ο διακεκριμένος βαρύτονος Νεκτάριος Αντωνίου και ο αειθαλής σολίστας του μπουζουκιού, Αγαπητός Μαγκανάρης.

Οι International New York Times έχουν αναγνωρίσει στη μουσική του “ελληνική ταυτότητα με παγκόσμιο ήχο” ενώ ο Εθνικός Κήρυκας έχει εξάρει τη μοναδικότητα του ήχου του και την ευκολία με την οποία η μπάντα του κινείται ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής με την ίδια δεξιοτεχνία.

Η συναυλία έγινε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέας Υόρκη.

Φωτογραφία: Peter Figetakis

Πρόγραμμα Συναυλίας

ΚAΠΟΤΕ
ΜΟΥΣΙΚH: ΠΕΡΙΚΛHΣ ΚΑΝAΡΗΣ / ΣΤIΧΟΙ: ΔΗΜHΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛAΜΠΟΥΣ

ΓΕΡΝΩ (PRUFROCK)
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ / ΠΟΙΗΣΗ: T.S. ELIOT (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΛΚΗΣ ΑΒΕΡΜΠΑΧ)

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤIΧΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ / ΣΤΙΧΟΙ: ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ / ΠΟΙΗΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΒBΑΔΙΑΣ

CHE FECE IL GRAN RIFIUTO
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ / ΠΟΙΗΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ

AΟΡΑΤΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ / ΣΤΙΧΟΙ: ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ / ΣΤΙΧΟΙ: ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

TU NE ME PARLES PAS
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ / ΣΤΙΧΟΙ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ

ΑΡΝΗΣΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ / ΠΟΙΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

IS IT MAD
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ / ΣΤΙΧΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ

ΕΡΩΤΙΚΟ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ / ΣΤΙΧΟΙ: ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Η ERT WORLD είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη δορυφορικά από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά μέσω της διεθνούς εκδοχής του ERTFLIX. Στην Ελλάδα οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν την ERT WORLD ζωντανά από το ERTFLIX καθώς και από τις πλατφόρμες Nova και Cosmote.

Photo Credit: Peter Figetakis