Η έκθεση Fulbright Polymorphia, με έργα που γενναιόδωρα πρόσφεραν 35 καλλιτέχνες υπότροφοι Fulbright, στοχεύει να αναδείξει την πολυμορφία της έκφρασης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εικαστική σκηνή και τις τέχνες γενικότερα, ένα στοιχείο που υποστηρίζεται σταθερά από το πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright. «Η Τέχνη Στηρίζει την Εκπαίδευση – Fulbright Alumni ArtSeries» είναι ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Fulbright, στο πλαίσιο του οποίου εικαστικοί καλλιτέχνες υπότροφοι προσφέρουν έργα τους για την ενίσχυση των υποτροφιών του Ιδρύματος. Μέσω του προγράμματος, οι καλλιτέχνες ανταποδίδουν την ευκαιρία που τους δόθηκε συμβάλλοντας με τα έργα τους στη χρηματοδότηση των υποτροφιών Fulbright.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Τέχνη Στηρίζει την Εκπαίδευση – Fulbright Alumni Art Series» πραγματοποιούνται δύο περφόρμανς με εικαστικούς καλλιτέχνες υποτρόφους Fulbright.

Αγγελική Χάιδω Τσόλη | Certificate of Appreciation
(διάρκεια δράσης 13:00 – 16:00)

Η καλλιτέχνις προσκαλεί το κοινό νασυμμετάσχει στηδιαδραστικήπερφόρμανςCertificateofAppreciation. Ερχόμενοι σε επαφή με την καλλιτέχνιδα, δίνετε το όνομά σας για να συμπεριληφθεί σε ένα από τα 71 μοναδικά πιστοποιητικά-CertificatesofAppreciationπου έχουν την υπογραφή της (ο αριθμός 71 συμβολίζει τα 71 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Fulbrightστην Ελλάδα). Με αυτή τη δράση το πιστοποιητικό γίνεται αντικείμενο τέχνης. Αγοράζοντας το πιστοποιητικόμε το όνομά σας και την υπογραφή της καλλιτέχνιδας υποστηρίζετε ενεργά την εκπαίδευση μέσω της τέχνης.

Ελένη Μυλωνά | Political Science – after Randy Newman’s song from the 1970’s
(η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 και 15:00)

Η καλλιτέχνις, ντυμένη ως καουμπόι, θα τραγουδήσει το Political Science (1972) του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Ράντι Νιούμαν (Randy Newman). Το τραγούδι σατιρίζει την Αμερική της εποχής που γράφτηκε: «No one likes us, I don’t know why. We may not be perfect. But heaven knows we try»

Υποστηρίζουμε το πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright με την απόκτηση ενός έργου τέχνης της έκθεσης Fulbright Polymorphia!


Διαβάστε επίσης:
Ομαδική έκθεση για τη στήριξη του Ιδρύματος Fulbright στην i-D Projectart