Ποιος ξέρει την πιο ψηλή βουνοκορφή του κόσμου;

Ποιος ξέρει την πιο έρημη βουνοκορφή του κόσμου;

Μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, εκπληρώνεται η βαθύτερη επιθυμία της Κορυφής, να μην είναι μόνη, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Ένας τρυφερός, ποιητικός μύθος για την αξία της επικοινωνίας και την υπομονή ακόμα κι όταν όλα φαίνεται να έχουν χαθεί.

Πελαγία Μπότση

Η Πελαγία Μπότση είναι ηθοποιός και συγγραφέας, μέλος του IBBY (International Board on Books for Young People). Από το 2012 διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στις εκδόσεις Βακχικόν έχει γράψει τα βιβλία: Νηρίς-Νηρίς, Η γοργόνα με τη χρυσή καρδιά (2014), Φέρνουμε την Άνοιξη (2016), Εδώ κι Εκεί (2021). Το 2020 τιμήθηκε με το Γ’ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της ΕΠΟΚ για το Εδώ κι Εκεί.

Γεράσιμος Γαλιατσάτος

Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος είναι εικαστικός και εικονογράφος, μέλος του IBBY (International Board on Books for Young People) και μέλος του ΕΕΤΕ (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος). Διατηρεί με τη σύντροφό του το ατελιέ mosaico fine art studio. Έχει εικονογραφήσει τα παραμύθια της Πελαγίας Μπότση Νηρίς-Νηρίς, Η γοργόνα με τη χρυσή καρδιά (2014) και Εδώ κι Εκεί (2021), των εκδόσεων Βακχικόν. Το 2022 τιμήθηκε με τον Έπαινο εικονογράφησης στα βραβεία ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) για τη δουλειά του στο Εδώ κι εκεί.