Ο Παιδικός Ιανός, θα φιλοξενήσει την παρουσίαση δυο νέων παιδικών βιβλίων που κυκλοφορούν…

… από τις Εκδόσεις Ίκαρος, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, στις 12.00.

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον πολυβραβευμένο εικονογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Oliver Jeffers. Στο πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί με τίτλο ΟΥΠΣ… σκάλωσε, ο χαρταετός του Φλόιντ σκαλώνει στα κλαδιά του δέντρου. Η προσπάθειά του να τον κατεβάσει οδηγεί σε ξεκαρδιστικές σκηνές! Ένα βιβλίο του έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων.
Απόδοση στα Ελληνικά: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ο Όλιβερ Τζέφερς είναι ζωγράφος και παραμυθάς. Τα βιβλία του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Nestle Children’s Book Prize Award, Blue Peter Book of the Year και Irish Book Awards Children’s Book, ενώ έχει μπει και στις μικρές λίστες για το Kate Greenaway Medal. Ο Όλιβερ γεννήθηκε στο Μπέλφαστ, αλλά ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Στο βιβλίο Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι, της Helen Stephens θα δούμε πού μπορεί ένα μικρό κοριτσάκι να κρύψει ένα τεράστιο λιοντάρι. Δεν είναι εύκολο, αλλά η Έλλη πρέπει να βάλει τα δυνατά της, γιατί η μαμά και ο μπαμπάς δεν τα πάνε πολύ καλά με τα λιοντάρια μέσα στο σπίτι!
Μια αστεία, τρυφερή ιστορία για μια ιδιαίτερη φιλία.

Η Helen Stephens γράφει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Για τα βιβλία της έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων, με το Dundee Picture Book Award, το Norfolk Libraries Children’s Book Award και το Best World Theme Story.