Η πολυπράγμων Eleanor Coppola (συγγραφέας, καλλιτέχνης, δημιουργός ντοκιμαντέρ) έχει διακριθεί για το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse (Βραβείο Emmy) που επικεντρωνόταν στη  δημιουργία του Αποκάλυψη Τώρα, της ταινίας-σταθμού του συζύγου της Francis Ford Coppola. Το Παρίσι Μπορεί να Περιμένει είναι η πρώτη της ταινία μυθοπλασίας, μια ρομαντική και γεμάτη γεύση, αρώματα και όμορφα γαλλικά τοπία κωμωδία-οδοιπορικό σε σενάριο και σκηνοθεσία δική της, με πρωταγωνιστές  τους εξαιρετικούς Diane Lane (Unfaithful) και Alec Baldwin (The Departed, 30 Rock TVseries).

Σύνοψη

Η Anne (Diane Lane) είναι σε ένα σταυροδρόμι. Παντρεμένη εδώ και χρόνια με έναν επιτυχημένο παραγωγό του Χόλιγουντ, αφοσιωμένο στην καριέρα του και αμελή σύζυγο (Alec Baldwin), βρίσκεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι από τις Κάννες στο Παρίσι συνοδευόμενη από τον Γάλλο συνεργάτη του συζύγου της (Arnaud Viard). Μια -υπό κανονικές συνθήκες επτάωρη- διαδρομή εξελίσσεται σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι ημερών, με ειδυλλιακά τοπία, υψηλή κουζίνα, εκλεκτά κρασιά, γέλιο και σοφία.

Πώς ξεκίνησαν όλα

To 2009, η Eleanor Coppola βρέθηκε με ένα κρύωμα που την εμπόδισε να πάρει μια πτήση. Είχε συνοδεύσει τον σύζυγο της, Francis, στο φεστιβάλ των Καννών και σκόπευαν να συνεχίσουν για την Ανατολική Ευρώπη, για δουλειά. Και τώρα τι θα γινόταν;

Το δίλημμα γρήγορα λύθηκε από τον συνέταιρο του συζύγου της, έναν Γάλλο, που οδηγούσε επιστρέφοντας στο Παρίσι. Της πρότεινε να την πάρει μαζί του. Εκείνη δέχτηκε. Μέχρι τη νύχτα θα κοιμόταν στο διαμέρισμα τους στο Παρίσι. Και όταν ο Francis θα τελείωνε με τις υποχρεώσεις του θα τη συναντούσε για τις σύντομες διακοπές τους.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, αφού επέστρεψε στην Καλιφόρνια, η Eleanor διηγούνταν σε μία φίλη τις ζωηρές αναμνήσεις της από αυτό το οδοιπορικό με έναν μανιακό της καλής κουζίνας Γάλλο που την πήγε τελικά ένα ταξίδι διαφορετικό. Οι επτά ώρες έγιναν σαράντα, μέχρι που το παλιό Peugeot του έπνευσε τα λοίσθια και νοίκιασαν άλλο αυτοκίνητο. «Αυτή είναι μια ταινία που θέλω να δω», της είπε η φίλη της γελώντας.

Το Παρίσι Μπορεί να Περιμένει είναι αυτή η ταινία.  Σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή της Eleanor Coppola, είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας της. Μια καυστική και σύγχρονη κωμωδία, με λαμπερούς πρωταγωνιστές την Diane Lane και τον Alec Baldwin που ενσαρκώνουν ένα παντρεμένο ζευγάρι, τους Anne και Michael Lockwood. Ο Γάλλος συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Arnaud Viard υποδύεται τον ατίθασο Jacques.

Η ταινία αντανακλά τη χαρά που ξυπνά μετά από ώρες συναναστροφής ανάμεσα σε μία Αμερικανίδα που είναι σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή της, και σε έναν γοητευτικό Γάλλο που χρησιμοποιεί τη γοητεία του και την πολυμάθεια του για να καμουφλάρει προσωπικά ζητήματα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Eleanor Coppola

Παίζουν: Diane Lane, Arnaud Viard, Alec Baldwin