Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3», …

τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες στις 8 Φεβρουαρίου 2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. C. Debussy La plus que lente 
             πιάνο: Ανδριάνα Κύρη

2. G. Puccini “La Boheme”: Doude lieta 
    C. Debussy  “Ariettes oublies”: Il pleure dans mon Coeur
             τραγούδι: Μαίρη Κόκιου, πιάνο: Τζούλη Καράλη                                

3. J. Svendsen Romance, op. 26 για βιολί και πιάνο  
             βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς, πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

4. F. Chopin Nocturne op. 48 No. 1 
             πιάνο: Ελένη Μαλαγαρδή

5. G. Donizetti “Don Pasquale”: Quel guardo il cavaliere..So anch’ io la..                          
    J. Massenet  “Manon”:  Allons! Il le faut. Adieu notre petite table  
    G. Puccini  “Gianni Schicchi”: O mio babbino caro  
             τραγούδι: Ελισάβετ – Νεφέλη Παπαγεωργίου, πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

6. L.v. Beethoven “Die Ruinen von Athen”, Op.113: Turkish March, για 6 χέρια  
           πιάνο: Μαρία Κουφοπούλου, Βασίλης Νομικός, Μαρία Νομικού

7. Pablo de Sarasate Zigeunerweisen, op.20  
      βιολί: Αναστασία – Λυγερή Λιτσαρδοπούλου, πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

8. F. Liszt Campanella 
             πιάνο: Χρήστος Γιώνας – Κοντός

9. P. Mascagni “Cavalleria Rusticana”: Voi lo sapete  
   C. Saint-Saens “Samson et Dalida”: Amour, viens aider  
            τραγούδι: Φωτεινή Αθανασάκη, πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

1. Ανδριάνα Κύρη: Γεννήθηκε το 1989 και φοίτησε στο μουσικό σχολείο Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, του ΕΚΠΑ. Φοίτησε στο Ωδείο «Ιγνάτιος Τίγκερμαν», στη σχολή του πιάνου με καθηγητή τον Κωνσταντίνο-Πέτρο Δολιώτη και επιβλέποντα καθηγητή τον Γεράσιμο Κακαλή. Από το 2011 μέχρι σήμερα, φοιτά στο  Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες», με καθηγητή τον Κωνσταντίνο-Πέτρο Δολιώτη. Είναι μέλος του συλλόγου αποφοίτων του μουσικού σχολείου Πειραιά με συμμετοχές σε συναυλίες όπως: 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας – Συναυλία Χορωδίας και Μουσικής Δωματίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Μάρτιος 2010), αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι (Μάιος 2010), αφιέρωμα στους Chopin – Schumann στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Δεκέμβριος 2010), αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο (Δεκέμβριος 2011).

2. Μαίρη Κόκιου: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και συνέχισε με ανώτερα θεωρητικά, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αρμονία. Φοίτησε στο London College of Music όπου  διδάχτηκε κλασικό τραγούδι. Συνέχισε μαθήματα μονωδίας στο Ωδείο Athenaeum ενώ από τον Μάρτιο του 2012  ξεκίνησε μαθήματα μονωδίας με τη σοπράνο Μάρθα Αράπη.

3. Ίων Κουρμπανάς: Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1994. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Παναγιώτη Άνινο. Ύστερα από 2 χρόνια τον δέχτηκε o Γιάννης Μαυρίδης στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, όπου εκεί συνέχισε τις σπουδές του πάνω στην μουσική για 4 χρόνια. Παρακολούθησε δύο masterclass βιολιού από τον Sergei Kravchensko, και έγινε μέλος της ορχήστρας δωματίου του ωδείου. Το φθινόπωρο του 2012 ήρθε στην Αθήνα για να συνεχίσει βιολί κοντά στον Δημήτρη Σέμση. Είναι μέλος της Camerata Junior, ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ έχει συμμετάσχει και στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

4. Ελένη Μαλαγαρδή: Άρχισε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 10 ετών με την  Ελίνα Γαβριηλίδου στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» και σήμερα βρίσκεται στην τάξη της τρίτης Ανωτέρας. Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες μουσικής και έχει συμμετάσχει στο Σεμινάριο πιάνου του διεθνούς φήμης πιανίστα Daniel Blumenthal στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Με την ορχήστρα και την μπάντα του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, όπου αποφοίτησε, συμμετείχε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2010 και το 2011. Σε ηλικία 18 ετών πήρε μέρος στον 2ο Dionysia Trust Διαγωνισμό Πιάνου όπου έλαβε το 2ο βραβείο και προσκλήθηκε να παίξει στη συναυλία των διακριθέντων του διαγωνισμού στην Αίθουσα «Παρνασσός».

5. Ελισάβετ – Νεφέλη Παπαγεωργίου: Πτυχιούχος Πιάνου και Αρμονίας, έχει γίνει δεκτή στην «Schola Cantorum» στον κύκλο σπουδών «Cycle Supérieur». Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ, στην Αθήνα, και στο Παρίσι. Το 2011 ξεκίνησε μαθήματα Μονωδίας με την διακεκριμένη σοπράνο Μάρθα Αράπη, στην οποία οφείλει και την καλλιτεχνική της μεταμόρφωση. Φέτος ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών της στο κλασσικό τραγούδι με το Δίπλωμα Μονωδίας από το Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπερας, σκηνοθετημένες από την σοπράνο Τζένη Δριβάλα στα πλαίσια της μελοδραματικής του Ωδείου «Μουσικοί Ορίζοντες». Είναι μέλος της οπερατικής ομάδας Oper(o), με την οποία παρουσίασαν στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη τον κύκλο τραγουδιών του G. Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen (2012). Είναι επίσης απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2005) και διδάσκει πιάνο.

6.Μαρία Νομικού: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Είναι σπουδάστρια του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της κ. Αγγελικής Γαϊτάνου.
Βασίλης Νομικός: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Είναι σπουδάστρια του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της κ. Αγγελικής Γαϊτάνου.
Μαρία Κουφοπούλου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999. Είναι σπουδάστρια του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της κ. Μπέττυς Γαϊτάνου – Μπαρζούκα. Σπουδάζει βιολί από το 2008 στην τάξη του κ. Λευτέρη Παπανικολάου και συμμετείχε στην Camerata Junior των Φίλων της Μουσικής.

7. Αναστασία Λυγερή Λιτσαρδοπούλου: Η Αναστασία Λιτσαρδοπούλου γεννήθηκε το 1997 και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 5 ετών. Είναι στο τελευταίο έτος σπουδών στο Ωδείο «Μουσικοί  Ορίζοντες» στη τάξη του καθηγητή κ. Δημήτρη Σέμση. Έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου και σε συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας και στηn Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Εδώ και 3 χρόνια είναι μέλος της Camerata Junior. Έχει κάνει μαθήματα με τον καθηγητή Bernhard Hartog στη Γερμανία.

8. Χρήστος Γιώνας – Κοντός: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών-Ψυχικού με International Baccalaureate και έπαινο στις Εικαστικές Τέχνες.  Εκπροσώπησε με την ομάδα του σχολείου την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO)  2012.  Μελετά πιάνο στην Αθήνα, στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες»  με καθηγήτρια την κ. Μπέττυ Γαϊτάνου-Μπαρζούκα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Andzrej Jasinski στην Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Saltzburg και με τον Daniel Blumenthal στην Αθήνα στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, όπως στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη το 2010 με το Μουσικό  Εργαστήρι Σύνθεσης και Εκτέλεσης του καθηγητή του Ωδείου «Μουσικοί Ορίζοντες», Αλέξανδρου Καλογερά. Το 2011 έλαβε το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Chopin του Ιδρύματος Dionysia Trust στην Αθήνα. Το Νοέμβριο του 2012 πραγματοποίησε το πρώτο του ρεσιτάλ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο με έργα L.V. Beethoven, Franz Liszt και Frederic Chopin.

9. Φωτεινή Αθανασάκη:  Σπουδάζει Μονωδία στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» με την Μαργαρίτα Συγγενιώτου (τάξη Διπλώματος) . Έχει συμμετάσχει ως έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις Όπερες “Nabucco”, “Cavalleria Rusticana”, “Pagliacci”, “Faust”, “La Traviata”, “Il Trovatore” και “Σικελικοί Εσπερινοί”. Ως σολίστ έχει ερμηνεύσει  το “Stabat Mater” (G. B. Pergolesi), “Oratorio de Noel” (C. Saint-Saens), Messe de Minuit pour Noel» (M. A. Charpentier), καθώς και άλλων διακεκριμένων συνθετών. Συμμετείχε στο masterclass και στη Συναυλία της Ζανέτ Πηλού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος και σολίστ της χορωδίας Ambitus με την οποία έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες, φεστιβάλ και διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχοντας κατακτήσει πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Υπήρξε  χορωδός και σολίστ της Χορωδίας Νίκαιας και είναι επίσης μέλος της χορωδίας της ΔΕΗ, της χορωδίας Fons Musicalis και της χορωδίας του ΟΤΕ