Είναι όμορφος ο αρχαίος κόσμος;
Eίναι εύκολο να τον καταλάβουμε;
Μπορούμε να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να φλεξάρουμε
με όσα θα μάθουμε γιʼ αυτόν;

Η απάντηση σε όλα είναι ναι.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος υπερήρωας του αρχαίου κόσμου; Ποια τεράστια παλάτια χάθηκαν για αιώνες και ξαναβγήκαν στο φως; Γιατί μας πηγαίνουν εκδρομή στον Παρθενώνα; Πώς ένα γαϊδουράκι έγινε ήρωας και το δόξασε όλη η αρχαία Αθήνα; Ποιο ήταν το πιο διάσημο αίνιγμα της αρχαιότητας; Εσύ μπορείς να το λύσεις; Αυτό το βιβλίο θα σε ταξιδέψει εύκολα, γρήγορα και απλά σε κόσμους αρχαίους και θα καταλάβεις γιατί η αρχαιολογία είναι τόσο συναρπαστική!

Το bestseller του Θεόδωρου Παπακώστα “Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;” για πρώτη φορά σε ειδική έκδοση για παιδιά (και όχι μόνο), με μοναδική εικονογράφηση.

Θεόδωρος Παπακώστας

O Θεόδωρος Παπακώστας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ της Βρετανίας. Πήρε το μεταπτυχιακό του στην προϊστορική αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και το διδακτορικό του στην κλασική αρχαιολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στη Βρετανία και στην Ελλάδα, και έχει εργαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς. Έχει συγγράψει τα βιβλία Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;, που έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες, και Αρχαιολογία, αγάπη μου… έλα πάρε με από δω. O Archaeostoryteller είναι ένα project επικοινωνίας της επιστήμης, που φέρνει την αρχαιογνωσία στο ευρύ κοινό από το 2018, μέσω κοινωνικών δικτύων, μιας από τις 10 πιο δημοφιλείς σειρές podcast στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ και φυσικά την έκδοση βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης.